Case IH Puma 210

Case IH med ABS

ABS bremser på traktoren blir kanskje standard om få år. På Agritechnica vil Case IH vise et nyutviklet ABS system for sine traktorer.

Publisert

Snart med ABS bremser

Det er første gang vi ser et slikt system på traktorer, og det fungerer med en kombinasjon av luft og hydraulikk. Hjertet er en ABS-ECU styreenhet, som sammenligner data fra hastighetssensorer på hjulene. I brøkdelen av et sekund regulerer systemet lufttrykket som styrer bremsegraden på hjulene, skriver Maskinbladet.

På traktoren sitter det en spesiell converter, som justerer det hydrauliske trykket ut i bremsene utifra lufttrykket.

Systemet sørger videre for at traktoren ikke sklir sideveis under en oppbremsing, da sensorer og elektronikk på hjulene hele tiden justerer bremsekraften utifra rotasjonshastigheten på hvert hjul.

På Case IH sin stand på Agritechnica får det nye ABS-systemet blant annet følge av oppgraderinger av Puma-serien. De tre minste modellene, Puma 125, 140 og 155 får nytt design og det blir framover mulig å velge mellom to transmisjoner, en 18x6 semi-powershift transmission i 40 km/h versjon eller en 19x6 ECO semi-powershift med 40 eller 50 km/h topphastighet.

Blir standard på alle Case IH over 112 hk

Den viktigste oppdateringen når det gjelder Puma, er at alle traktorene får det nye Multicontroller-armlenet, som vi kjenner fra Puma CVX, som standard. Vi får også se Maxxum-modeller med den nye Multicontrolleren.

- Neste år – sannsynligvis i november - vil vi også komme med nye Magnum-modeller. De får samme Multicontroller, og det betyr at vi faktisk får samme brukergrensesnitt på alle våre traktorer fra 112 hk i Maxxum Multicontroller til den største Magnum-traktoren, forteller en representant fra Case IH.

Case IH vil også presentere to nye Puma CVX-modeller på Agritechnica.

Powered by Labrador CMS