Forside

BG har nådd en ny milepæl: 100 sider!

For første gang i historien er en utgave av Bedre Gardsdrift på over 100 sider. 104 sider for å være helt nøyaktig. Gjør posten jobben sin, kan du begynne feiringa av 17. mai allerede før helga ved mottakelsen av nummer fire.

Publisert

96 sider innmat og et omslag på åtte sider. Det gir 104 sider.

Vi retter også en stor takk til alle våre trofaste annonsører som gjør det mulig for oss å lage et så digert og innholdsrikt blad til de like trofaste leserne våre.

Papegøyemannen

Hovedoppslaget denne gangen er Maskin- og leiekjøringsprislista vår. Denne lista er utvilsomt det mest leste i Bedre Gardsdrift. Hele året gjennom får vi nesten daglige forespørsler om denne lista. For at dere ikke skal glemme i hvilken utgave den sto i, har vi lagd ei forside dere ikke vil glemme. Å jo, det var den med finansmannen og papegøya!

Trippeltest

Traktortesten denne gangen er mer omfattende enn vanlig i og med at det er tre Claas Arion-traktoren under lupa; 530 Cebis, 620 CIS og 620 C. Du har valget mellom en topputstyrt firesylindra, en halvavansert sekser og en noe enklere sekser.

Pengeboka vil sikkert også ha et ord med i laget!

Ni slåmaskiner saumfares

Når vi først er inne på tester, kommer vi ikke utenom vår solide test av ni trepunktmonterte slåmaskiner. Testen er så omfattende at den kommer igjen i tre utgaver. Denne gangen ser vi på effektiviteten og effektbehovet til stengelbehandleren. Neste gang: Den underfundige knivbjelken.

Vendbart knappegir

Om vi ikke har testkjørt Valtra T202 Versu, så har vi i alle fall prøvekjørt den. Dommen er klar: Semipowershiftet i kombinasjon med vendbart førerplass er en heftig blanding. Da kommer den knappebetjente transmisjonen virkelig til sin rett.

Minitema om gjødsel

Med bakgrunn i de dobla gjødselprisene, har vi sett på om det er mulig å strype sprederen noe. Det lar seg gjøre i både grovfôrvekster og vårkorn, hevder forsker. Også grønnsakprodusentene har noe å hente på å skru igjen N-krana. Vi har også undersøkt om det er noe å tjene på å bruke flytende gjødsel framfor fast.

Lyse fjøs

Rundbuehaller som fjøs er ikke så smukke å se på fra utsida. Men inni er det lyst og trivelig. I alle fall i det grisefjøset vi har besøkt i Danmark. I Sverige har brødrene Claes og Thomas Albinsson god erfaring med å slippe dagslys inn til slaktekyllingene. Dog ispedd kunstig lys når mørket senker seg på.

Stoll på oss!

Vi har vært i Tyskland og sett på den nye frontlaster-serien FZ til Stoll. Her er både teknikk og design løfta et par hakk, Stoll er også på markedet med en ny frontlasterserie beregna for mindre traktorer, FC.

Overvar traktorfødsel

Vi har ennå ikke sluppet taket i Lars Even Nordby, Nannestadmannen som er lykkelig eier av en John Deere 7530 Premium. Vi var flue på veggen da han så traktoren sin bli født på samlebandet i Mannheim. Nordby ble også medlem av den eksklusive klubben Golden Key Customer. En ære som kun blir 20 JD-kunder til del i løpet av ett år.

Ny brukerundersøkelse!

Denne gangen etterlyser vi eiere av Claas Celtis, McCormick MC og Zetor Proxima. Har du eller har du eid én av disse, vil vi gjerne ha din oppriktige mening om traktoren.

Et godt ferietips

Nå skal vi ikke røpe innholdet av hele bladet. Men før vi runder av, vil vi komme med en anbefaling. Dersom du har tenkt deg på en adhoc-ferie i år, sånn på sparket, skal du og familien reise til Skåne i Sverige i slutten av juni. Borgeby Fältdager fra 24.-25. juni er et flott feriemål. Vi var der i fjor og tør derfor komme med denne anbefalingen. Her får du både maskiner, det agronomiske og prøvekjøring på ett brett.

God lesning og ha en fin 17. mai!

Powered by Labrador CMS