Fendt Variotronic_02

Avansert terminal på Fendt 800

Fendts nye 800-serie kommer med to nye varioterminaler med berøringsskjerm og forenklet brukergrensesnitt.

Publisert

Den nye store Varioterminalen har fått en nytt og enklere brukergrensesnitt og mulighet for å kombinere ulike typer informasjon.

De to nye terminalene, som måler 7" og 10,4", blir i første omgang tilgjengelige i de nye 800-modellen. Begge terminalene har berøringsskjerm og utvendige betjeningstaster.

Ved programmering når traktoren står i ro, brukes berøringsskjermen. Under kjøring brukes piltastene og styrehjulet samtidig som føreren har et godt handgrep. Det sikrer korrekt betjening sjøl om det er humpete vei.

Den nye skjermen har fått en oversiktlig og sjølforklarende brukergrensesnitt. Dersom traktoren er utstyrt med kamera, kan en eller flere deler av skjermen brukes som monitor. Hvis traktroen er utstyrt med autostyring, så kommer også dette skjermbildet opp i den samme terminalen.

Den store terminalen er i prinsippet lik Kvernelands nye Isobus-terminal, men både berøringsskjerm og utvendige betjeningstaster. Det tyder på at bransjen er i ferd med å innføre en ny standard for avanserte terminaler, og at de tar brukervennlighet på alvor.

Du kan lese mer om nyhetene fra Fendt i neste utgave av Bedre Gardsdrift.

Powered by Labrador CMS