Martin Aase_2

Aase Landbruk etablerer seg i Vest-Agder

Aase Landbruk har kjøpt konkursboet til Wikstøl Maskin i Hægeland. Der Deutz-Fahr og Krone rådet grunnen, blir det nå McCormick, Feraboli og Fella.

Publisert

Martin Aase gjør nå McCormick lettere tilgjengelig i Vest-Agder

Aase Landbruk, med hovedkontor i Sandnes, har fra før avdelinger i Førresfjorden, øst for Haugesund og Sande i Sunnfjord. Nå etablerer de egen avdeling i Hægeland i Vest-Agder.

- Vi har hatt dårlig feste på Sørlandet. Nå overtar vi en innarbeidet butikk, men bytter ut Wikstøl Maskin sitt sortiment med vårt. Vi har mange produkter vi mener passer i Vest-Agder, sider daglig leder i Aase Landbruk, Martin Aase.

28 ansatte

Etter oppkjøpet av Wikstøl Maskin sin virksomhet, får Aase Landbruk 28 ansatte. Alle de ansatte i Wiktsøl Maskin har fått tilbud om ny jobb i Aase Landbruk. Etter oppkjøpet forventer Aase Landbruk en omsetning på 80 millioner kroner i et normalår.

Samarbeider med Lena Maskin

Aase Landbruk og Lena Maskin deler på importen av McCormick, og har er nært samarbeid innen markedsføring og salg av både traktor og redskap. Aase Landbruk har importen McCormick i Agder-fylkene, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, mens Lena Maskin er ansvarlig for resten av landet.

På redskapssida er Aase Landbruk importør av blant Danfoil, Maschio og Bear Cat, mens Lena Maskin importør av blant annet Fella og Feraboli.

Chief frontlastere

Aase Landbruk har i tillegg en stor egenproduksjon av redskaper. Blant annet overtok Aase Landbruk produksjonen av Chief frontlastere for noen år tilbake, og disse lasterne blir nå sluttmontert i Sandnes. Aase Landbruk produserer også en rekke ulike frontlasterredskap samt triangelkoplinger.

HCP på forhandlerjakt

Wikstøl Maskin var HCP sin forhandler i Vest-Agder, og Lars Wear i HCP sier til Bedre Gardsdrift at de jobber med å få på plass en etterfølger. Målet er å få ny forhandeler på plass kort tid etter ferien, men Wear tør ikke love noe tidspunkt for når denne er på plass.

- Vi har tatt kontakt med alle våre kunder i området og informert dem om situasjonen. Enn så lenge vil de bli fulgt opp av andre forhandlerne i nærliggende områder, sier Wear.

Powered by Labrador CMS