trakor død 09

Omkom i akeulykke

En 11 år gammel gutt omkom tirdag kveld i Kristiansand. Sammen med flere andre barn var gutten ute for å ake. Han havnet under en brøytetraktor, og døde kort tid etter.

Publisert

Den 11 år gamle gutten skal ha aket på en rattkjelke og kommet inn under traktoren som brøytet i boligområdet. Brøytesjåføren har fortalt at han hørte et smell, og så at en gutt reiste seg. I neste øyeblikk falt gutten om på bakken, og det ble ringt etter øyeblikkelig hjelp, skriver NRK Sørlandet. Ambulanse, politi og brannvesen kom hurtig til stedet.Gutten fikk alvorlige skader i mageregionen. Gjenoppliving ble avsluttet etter 45 minutter, opplyser Sørlandet sykehus Kristiansand til fvn.no. To timer etter ulykken meldte sykehuset at gutten var død.

Omstendighetene rundt dødsfallet er uklare. Politiet har motstridende vitneforklaringer om det som har skjedd. Fvn.no melder at gutten skled inn under traktoren og ble sittende fast. Traktoren skal ha holdt en hastighet omkring 10-15 km/h.Den 60 år gamle brøytesjåføren avhøres i løpet av tirsdag kveld.

- Ting tyder på at gutten kom akende ned en vei og kom inn under en brøytetraktor. Sjåføren så trolig ikke gutten, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til NTB. Politiet opplyser at det ikke er mistanke om at traktorsjåføren har vært uaktsom.

Den 60-årige traktorføreren ble fraktet til legevakta i Kristiansand, der han ble tatt hånd om av psykiatrisk personell. - Han er sterkt preget av hendelsen, sier Solås til dagbladet.no.

Powered by Labrador CMS