NH NH2_1

New Holland NH2 - ren stillhet

Bedre Gardsdrift har vært en snartur i Torino, Italia, hvor New Holland har sitt hovedkontor. Målet for turen var New Hollands brencelscelletraktor, NH2. 

Publisert

New Holland mener hydrogen er framtidas energikilde for traktorer og landbruksmaskiner. Prototypen NH2, har tre brencelceller som tilsammen genererer 106 elektriske hester. Traktoren er fullt operativ.

Utgangspunktet for NH2 er en T6000, der motor og transmisjon er fjernet, og erstattet med hydrogentank, brencelscelle og elektromotor. Resultatet er en miljøvennlig traktor som nærmest er lydløs. Når den kjører, høres den nesten ut som en elektrisk gaffeltruck. Dessuten veier traktoren et tonn mindre enn en ordinær T6000. Ifølge New Holland er planen å sette traktoren i produksjon innen fem år.

I tillegg til å ha spennende teknologi på innsiden, har NH2 også et spennende design. Blant annet har designerne lekt seg godt med moderne LED-lys. Ifølge New Holland, gir designet på NH2 en ide om hvordan New Hollands traktorer vil se ut om ikke så veldig lenge.

Vi kommer tilbake med flere detaljer om NH2 etterhvert, og forklaringen på hvorfor New Holland mener hydrogen er framtidas energikilde innen landbruk. Foreløpig får du nøye deg med noen bilder av framtidstraktoren. Hvis du vil se traktoren live, må du ta turen til Sima, hvor den skal smykke seg meg gullmedalje.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS