hest 6

Hester husker som elefanter

Hestenes langtidshukommelse varer i minst seks år, slår en amerikansk studie fast.

Publisert

Hesten har med andre ord bedre langtidshukommelse enn tidligere antatt. De første amerikanske forsøkene begynte i 2001, skriver ATL på sin hjemmeside.

Forsøket

Tre hester ble i tre måneder trent til å velge mellom tre alternativer. Det dreide seg om fargefotografier som ble vist som bildespill på en dataskjerm. Men også virkelig leketøy med ulik form ble brukt i forsøkene. Når hestene valgte riktig, ble de belønna med kraftfôr. I motsatt fall fikk de en skarp irettesettelse fra oppasseren.

Hest er best i test

Seks år etter de første forsøkene ble de samme hestene testa på samme måten. Resultatene ble da betydelig bedre og sannsynligheten for at hestene bare tok en sjanse i håp om å få en belønning, ble ansett som meget liten. Forskerne mener å ha bevis for at hestene faktisk husket hvilke "svar" som ga belønning, og valgte disse bevisst.

Mye gjenstår

Ut ifra disse resultatene og tidligere forskning konkluderte forskerne med at hester har et velfungerende langtidsminne. Men for å være på den sikre sida, kreves det nye forsøk hvor et betydelig større antall individer deltar.

Powered by Labrador CMS