Zetor Proxima Plus_11

Rykter om Zetor-salg

Zetors eier, Slocak HTC Holding, har store finansielle problemer. Det eneste selskapet har av verdi, er Zetor. Salg av traktorfarbrikken er derfor aktuelt, hevder tsjekkiske kilder.

Publisert

Godt, men for sent?

Ifølge tsjekkiske E15 kommer opplysningene fra to uavhengige kilder innen Tsjekkisk økonomi. Opplysningene er imidlertid ikke bekreftet av verken Zetor eller Slocak HTC Holding.

- Det eneste av verdi som Zetor har å tilby potensielle kjøpere, er merkenavnet og produksjonskapasiteten, sier en av kildene til E15.

3700 traktorer i 2009

I 2008 produserte Zetor 6537 traktorer, og resultatetendte på minus 32 millioner Euro. Prognosen for 2009 er kun 3700 traktorer. Mange av disse traktorene står imildertid på lager fordi kundene ikke har penger til å betale de med, opplyser E15.

Den dramatiske salgsnedgangen gjør også at fabrikken i Brno legger den planlagte utvidelsen av fabrikken på is. Fabrikken har i dag en kapasietet til å produsere 8000 traktorer i året, og planen var å øke denne til 12 000 traktorer for 2012.

Rykteflom

- Zetor har gitt oss klar beskjed om at aksjemajoriteten ikke er til salg, og at det ikke er fare for produksjonen. De er åpne for nye deleiere, men det er ikke aktuelt å selge fabrikken, sier Lars Wear i HCP i en kommentar til Bedre Gardsdrift.

Ifølge Wear har fabrikken har redusert sine kostander, og kan nå produsere ned til 3200 traktorer med positivt resultat. Ifølge Zetor har det versert rykter om et eventuelt salg i lengre tid, men fabrikken benekter på sterkeste at det er hold i ryktene.

Powered by Labrador CMS