Framside BG1009

Julenummeret er i kjømda

Vi er spente på om postmannen når fram med årets siste utgave av Bedre Gardsdrift før jula ringes inn. Hvis ikke – har du noe å glede deg til i romjula! Bladet ble i alle fall sendt fra oss den 18. desember.

Publisert

Dette havner forhåpentligvis i postkassa di før julaften.

Det er ikke ofte skogen preger framsidene av Bedre Gardsdrift. Det er ikke hver dag vi treffer på en god, gammaldags tømmerhogger heller! Herbrand Maugerud fra Flesberg i Buskerud tilhørere den utdøende rasen som fremdeles sverger til motorsaga. Han mener det er penger å hente på manuell kapping ved at hver stokk blir grundig vurdert.

Betjeninga avgjør

Vi avslutter den store testen av trinnløse traktorer i dette bladet. Nå er det betjeningsorganene som blir gjennomgått. Betjeninga er meget sentral for hvordan de åtte traktorene lar seg utnytte og hvordan du opplevere dem.

I grevens tid

Hva gjør du dersom du får tilbud om tilleggsjord og større mjølkekvote akkurat når du er i ferd med å bygge nytt fjøs med tilhørende mjølkestall? Leif Anders Wold og onkelen Ola Wold rakk akkurat å summe seg. På fallrepet ombestemte de seg og bestilte robot. Det ble riktignok en dyrere løsning. Men de fikk til gjengjeld kontor og teknisk rom på kjøpet.

Erter på seg bonden

Å dyrke erter for Findus er ingen søndagsskole for bonden! Du får til nød lov til å så og til å sprøyte. Men når det nærmer seg høsting, blir du holdt langt unna. Da inntar spesialtreskere med egne førere garden din. Ingenting er overlatt tilfeldighetene i norsk erteproduksjon!

Tar aldri slutt

Landbruksutstillinger er som en Sareptas krukke. De er utømmelige. Vi har ti sider med produktnyheter fra de Agroteknikk, Agromek og Agritechnica. Vi ser ikke bort fra at det dukker opp enda flere i første utgave av 2010-årgangen.

En skikkelig hverdagshelt

Vi er kommet til vegs ende i denne omgangen med brukertester av traktorer. McCormick MC er sistemann ut som settes under lupa. Tilbakemeldingene er at dette er en stabil traktor som durer og går, og som er til lite bry for eierne sine. Vi måtte leite med lys og lykte for å finne noe å sette fingeren på.

Kvalitet fortsatt i førersetet

I vår presentasjon av norske redskapsprodusenter er turen kommet til Orkel. Det er et navn som klinger godt i norske bønders ører. Bedriften vil nødigs skuffe sine tilhengere, og har satt seg hårete mål: Vi skal ligge i tet! Det skal skje ved å satse på noen utvalgte produkter framfor å spre seg på mange.

Sett fyr på vedkjelen!

I dette nummeret slår vi et slag for vedkjelen. Har du mye ved, kapp eller anna virke liggende, kan en vedkjele med tilhørende akkumulatortank være tingen. Det sikrer deg varmt vann og vannbåren varme hele året. Det eneste du må gjøre er å ”fôre” kjelen én gang i døgnet. Det er også støtte å hente hos Innovasjon Norge!

Mer snadder

Av andre julegodter kan nevnes at vi har lagd en egen kjøpekontrakt for brukte traktorer. Dette kan lastes ned vederlagsfritt fra nettsida vår. Vi har også tips for hvordan du kan ”tyne” julebaksten og ved forholdsvis enkle grep lage en fireretters middag. Årets juleveteran har riktignok røde felger, men er ellers oransje. En Allgaier A122 er en forholdsvis sjelden fugl i traktorverdenen og ble ikke produsert i mer enn et par tusen eksemplarer mellom 1953 og 11955.

Med dette ønsker vi God Jul og vel møtt til et nytt Bedre Gardsdrift-år 2010!

Er du ikke abonnent, sier du? Det er da en skam! Klikk deg inn her og gi deg sjøl en julegave du ikke behøver å bytte.

"
Powered by Labrador CMS