Framside 0909

Adventsnummeret er ikke langt unna!

Bedre Gardsdrift nummer 9 skal etter planen dumpe ned i postkassene nå i denne søte førjulstid. Som det sømmer seg et traktornummer, blir det mye på fire hjul. Den årlige traktoroversikten og Trinnløstesten er bærebjelkene.

Publisert

Bildetekst her...

I traktoroversikten for 2010 kan du boltre deg i over 200 modeller. Den kan være grei å ha når du nå skal sende ønskeliste til nissen. Dersom det mot formodning ikke skulle ligge noen ny traktor under treet, er det sikkert mulig å gi seg sjøl en presang på nyåret!

Vår munn er lukket

I denne utgaven avslører vi hvilken traktor som kom best ut i vår trinnløstest. Vi kan jo spenne forventningene ytterligere ved ikke å røpe svaret. Det vi kan si er at de åtte testtraktorene blir grundig beskrevet over ei side hver.

Verdens Ende?

Gardsanalysen denne gangen er fra Tjøme i Vestfold. Her holder Renate Ottersen (34) liv i den siste mjølkebesetninga i kommunen. Men det er ikke bare snakk om å overleve. Hun har nettopp bygd nytt fjøs til nærmere seks millioner kroner. Det kan vi vel kalle å satse friskt!

Kelly kjedeharv

Dette er et artig bekjentskap fra Australia. Denne spesielle harva, som opprinnelig besto av utrangerte ankerkjettinger, er nå satt i dansk produksjon. Det at skålene er forbundet med kjetting, gjør at de kan bevege seg opp og ned uavhengig av hverandre. Foruten å jevne overflata, fungerer den også som ei ugrasharv.

Salgsfremmer

NewHolland T6080 RangerCommand har vært gjenstand for BGs prøvekjøring. Over to sider forteller vi deg hva som kom ut av bekjentskapet. Traktoren har under alle omstendigheter bidratt til at NewHolland har tatt markedsandeler i år.

Bli VED din lest!

I vår serie om norske redskapsprodusenter er vi kommet til Igland. I likhet med Duun har sørlandsbedriften forstått at vedmarkedet er verd å satse på. Vedkløyveren WR 6 er et bevis på dette. Men så har da Igland i alle år vært trofast mot skogssegmentet.

Julekvelden på forskudd

Vi bringer vår første reportasje fra teknikkens høyborg; Agritechnica i Hannover. Tre og en halv side denne gangen. Men det kommer mer…

Den enkle er fortsatt best!

I Brukertesten er det Zetor Proxima sin tur til å bli satt under lupa. Jan Thorvald Romslo på Karmøy konstaterer at dette er en enkel og grei traktor uten ekstra dilldall. Den starter som den skal og gjør jobben sin. Det er stort sett essensen i svarene fra de andre som har deltatt i brukerundersøkelsen.

Pepperkaketraktor

At traktor er tema går heller ikke ubemerka hen i Torunns bakeskole. Nå kan du bake en traktor av pepperkakedeig. Oppskrift og tegninger finner du på www.brodogkorn.no med det første.

Vi ønsker deg god førjulslesning. Før jula ringes inn ligger kanskje også BG 10 i postkassa di, dersom postmannen ikke er utslitt. I så fall blir det hyggelig romjulslektyre.

"
Powered by Labrador CMS