Claas Avero-tresker

Claas presenterer høst(e)kolleksjonen

Claas kan framvise to nye treskermodeller, nye lessevogner og en ny utgave av Uniwrap. Spesielt den nye treskermodellen Avero bør interessere norske kornbønder.

Publisert

Rollant 454/455 er også brukt som presse i den nye Uniwrap-modellen.

Med lanseringen av Claas Avero 240 får norske brukere en godt utstyrt tresker som smetter inn i produktsortimentet mellom Dominator 150 og Tucano 320.

Treskeren har APS kombinert med fire tradisjonelle ristere. APS indikerer at materialet skyter fart inn i treskerverket etter at det har passert skjærebordet. Dette skjer ved hjelp av tre roterende sylindrer. Først en akselerator, deretter en slager og til slutt en halmtrommel. Systemet bør være kjent for Claas-entusiaster og finnes på flere av produsentens øvrige modeller.

Tucano Hybrid

Ny er også Tucano Hybrid der Claas kombinerer bruk av APS og rotortreskeverk slik vi kjenner det fra Lexion-serien. I første omgang er det modellene 470 og 480 som kommer med dette alternativet.

Presse og pakker

Den tyske produsenten lanserer samtidig fastkammerpressa, Rollant 454/455, som skal gi tettere baller og fungere bedre under vanskelige forhold. Denne pressa danner også utgangspunkt for den nye presse- og pakkekombinasjonen, Uniwrap. Det innebærer at hele ekvipasjen har fått et ny design og en raskere pakker.

Kombivogn for gras

Med Cargo tilbys e en ny serie med vogner for grashøsting. Denne kan brukes med eller uten høsteaggregatet. Ønsker du en ren grashenger, kan du plukke vekk kutteaggregatet i løpet av 15 minutter, hevder Claas.

Vognene leveres i tre grunnmodeller med kapasitet på 38, 44 og 50 kubikk. Avhengig av akselutrustning klarer vognene en last på mellom 24 og 34 tonn.

Les mer om nyhetene fra Claas i neste nummer av Bedre Gardsdrift.

Powered by Labrador CMS