Orkel hi Q smartbaler_9

Orkel hi Q presser i vei

Denne uka har Orkel gjennomført brukeropplæring på sin nye hi Q på Varhaug i Rogaland. I går ble kurset ble avslutta, med demonstrasjon for allmenheten.

Publisert

- Vi har kjørt i gang tre presser denne uka. I tillegg til kundene, har vi har hatt med oss folk fra Agronic i Finland, sier Hallgeir Mjønes i Orkel.

Alle som kjøper hi Q får skikkelig opplæring og hjelp med igangkjøring. Her overlates ingen ting til tilfeldighetene. Brukerkurset innebærer en grundig teoretisk gjennomgang av pressa, og ikke minst praktisk igangkjøring på jordet.

Orkel har store forventninger til den nye proffpressa, som vi tidligere har omtalt både her på gardsdrift.no, og i Bedre Gardsdrift nr. 10/2007. Av årsproduksjonen på drøyt 20 presser, er 11 solgt i Norge. De 11 som har kjøpt maskin i år, har betalt omlag 450 000 kroner for pressa. Hva den vil koste neste år tør ikke Orkel si noe bestemt om, på grunn av stor økning i råvareprisene, spesielt på stål. Per Blomli antyder allikevel at en prisøkning på 10 prosent er sannsynlig.

"

Karl haukalid med sønnen Jonas, flankert av Hallgeir Mjønes, Per Blomli og Joakim Bro fra Orkel.

Karl Haukalid fra Sokn i Rogaland, er en av kundene som har vært på kurs.

- Jeg har bytta inn en Agronic 1260 som har gått 5500 baller. Orkel hevder dette er det beste som finnes, så da ble det ny maskin, sier Haukalid.

Haukalid har forøvrig valgt de største hjula som Orkel kan levere på hi Q, 560/45R 22,5. Med de hjula er pressa 2,96 meter brei.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS