Valtra A

Valtra A-serie skal produseres i Tyrkia

- Vi trenger produksjonskapasiteten i Finland for N- og T-serien. Derfor skal vi nå flytte produksjonen av Valtra A-serie til Tyrkia, forteller Agcos Gary Collar til Bedre Gardsdrift.

Publisert

- Min største utfordring her og nå, er å skaffe nok produksjonskapasitet til våre europeiske traktorfabrikker. Valtrafabrikken i Suolahti, Finland, skal konsentrere seg om kjernemodellene N- og T-serien. For å øke produksjonen av disse to modellene, flytter vi nå monteringen av A-serien til Tyrkia. Dessuten er produksjonskostnadene for den enkle A-serien for høge i Finland, sier Gary Collar, Agcos øverste sjef i Europa, Afrika, Midtøsten og Øst Asia.

Ifølge Collar har Agco vurdert flere produksjonsalternativ i Tyrkia. Valget falt på Hattat, som Valtra har samarbeidet tett med siden 1998, da Hattat startet produksjon av utvalgte A-serie modeller for det tyrkiske markedet. I tillegg produserer de en modifisert utgave av A-serien med åpen hytte, som de sjøl selger og markedsfører som Hattat. Disse traktorene ble vist på Agritechnica i Tyskland sist høst.

Hattat har mange års erfaring med å produsere modifiserte utgaver av Valtra A-serie, både som Valtra og Hattat. Her en Hattat A78.

Leverandør til BMW og Ford

Ifølge salgssjef Tor Jon Garberg i Lantmännen Maskin, er fabrikken i Cerkezköy,Tyrkia, fullt og helt på høyde med fabrikken i Soulahti, om ikke ennå bedre. Kundene har derfor ingen grunn til å frykte dårligere kvalitet sjøl om traktoren er skrudd sammen i Tyrkia.

- Hattat har i flere år produsert transmisjonen til A-serien. Når tyrkerne nå tar over ansvaret for produksjonen, vil hytte, motor og framaksling komme fra Finland. For øyeblikket produseres det en prøveserie, før det gis endelig klarsignal for full produksjon, sier Garberg.

I tillegg til å produsere for Valtra, produserer Hattat, og morselskapet Hemat, blant annet komponenter til John Deere, New Holland, Caterpillar, Ferrari, BWM og Ford.

Valtra S i oktober

Det har i lengre tid vært spekulasjoner omkring Valtra S-serie, spesielt etter at Agcos øverste toppsjef, Martin Richenhagen i et intervju til Bedre Gardsdrift tidligere i år, uttalte at den nye stortraktoren fra MF, MF 8690, ikke ville bli levert som Valtra S. Den nye S-serien ville dessuten både ville få egen hytte og egen trinnløs transmisjon, hevdet Richenhagen. Nå bekrefter både Gary Collar og Tor Jon Garberg at Richenhagen var en tanke upresis i sin uttalelse.

- S-serien og MF 8690 er bygget på en felles plattform, og er kommet like langt i utviklingen. Da Massey Ferguson feiret sitt 50-års jubileum tidligere i vår, med flere hundre pressefolk fra hele verden til stede, var det naturlig å vise 8690 der og da. Valtra S-serie skal lanseres i oktober, sammen med de nye transmisjonene til Valtra N- og T-serie, sier Collar.

Ifølge Garberg har MF 8690 og Valtra S-serie samme motor, transmisjon og hydraulikk. Stortraktoren skal dessuten også markedsføres som Challenger. Valtra har imidlertid fått beholde en unik egenskap; vendbar førerplass. Det betyr at S-serien får en annen hytte enn MF og Challenger. Alle de tre modellene skal produseres ved MFs fabrikk i Frankrike.

"

MF fikk æren av å være først ute med Agcos nye stortraktor. I oktober kommer traktoren med Valtra-logo og Valtra-design.

Powered by Labrador CMS