NH FR9000_3

På veg til Jæren!

Lille julaften avslørte vi at New Hollands nye finsnitter, FR9040, skal til Jæren. Nå er den produsert og på veg. Terje og Njål Stokka på Nærbø venter utolmodig.

Publisert

Det var mange spekulasjoner om hvem som hadde kjøpt den første FRen her i landet, etter at vi skrev om den ved juletider. Nå er tiden inne for å avsløre svaret; Stokka AS på Nærbø.

- Vi har 700 dekar sjøl og fire slåtter. I tillegg driver vi med leiekjøring. Hvor mye snitteren vil gå, vet vi ikke ennå. Først må vi bli kjent med maskinen, så får vi øke på med kunder etterhvert. Målet er å snitte 10 000 dekar i året, sier Terje Stokka (bildet).

Det varme været de siste ukene har satt fart i grasveksten på Jæren. Førsteslåtten kan derfor være igang i mens det fortsatt

står mai på kalenderen. Terje, og faren Njål, venter derfor utolmodig på at snitteren, som er produsert i Belgia, snart skal dukke opp.

At far og sønn Stokka valgte New Holland er ingen tilfeldighet. Fra før har de nemlig to New Holland traktorer, TM190 og TN75, samt tre gule treskere, en 8030 og to TC56.

Sjøl om snitteren foreløpig er den eneste av sitt slag i Norge, vil ikke det skape

problemer med service og deleleveranser, lover A-K maskiner.

- To mekanikere fra A-K maskiner på Nærbø har fått teknisk opplæring på maskinen. Når det gjelder deleleveranser vil det skje på samme måte som med treskerne. Hovedlageret er i Frankrike og deler vil bli levert over natta hvis behov. I tillegg vil utvalgte deler bli lagret lokalt. Her vil vi ta utgangspunkt i erfaringene vi har med den gamle modellen, FX, forklarer produktsjef David Eik i A-K maskiner.

Bedre Gardsdrift skal få prøvekjøre snitteren når den er kommet i drift. Vi kommer derfor tilbake med bilder og mer informasjon etterhvert.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS