Gloria image - /srv/askmedia/image/5960/1/5960_1.jpg

Batteridrevet høytrykksspyler

Kärcher lanserer nå verdens første batteridrevne høytrykksspyler. Den minner mest om ei verktøykasse. Eller kanskje en transportabel musikkmaskin?

Publisert

Fram til nå har høytrykksspylere krevd strøm, men den nye HC 10 fra Kärcher benytter seg av hybridteknologi; Den går enten på strøm eller på batteri. I likhet med alle andre Kärcher-modeller krever heller ikke denne vann fra kran, da den er selvsugende.

Likner på ei verktøykasse

HC 10 kan benytte regnvann fra tønne, sisterne eller andre beholdere. Maskinen er derfor helt uavhengig av elektrisitet og kranvann. Ved første øyekast minner HC 10 mest om ei verktøykasse. Den er utstyrt med et variopower strålerør for enkel justering av trykket, vanntilførselsslange og roterende dyse for fjerning av mose og fastsittende skitt. I og med at den bare veier 7,5 kilo, er den lett å bære med seg.

Halv kapasitet med batteri

Når maskinen er koplet til strøm, har den en maksimal vannmengde på 440 liter i timen og et trykk opp til 110 bar. Ved batteridrift er vannmengden maksimalt 250 liter i timen og den har et trykk på maksimalt 40 bar.

Først på banen

Flere og flere produsenter tilbyr nå elektroverktøy med kraftige litium ion-batterier, men Kärcher er altså førstemann til å benytte teknologien i en høytrykksspyler.

Powered by Labrador CMS