Zetor Proxima_3 Agritechnica 07

Zetor frister med nytt design

Skoda har på få år løftet både image og kvalitet. Nå vil Tsjekkerne gjøre det samme med Zetor. Nytt design og fortsatt fokus på pris skal lokke fram nye kunder.

Publisert

Zetor gjør det bra i Norge. I 2007 havnet den røde Tsjekkeren på delt 7. plass med 167 solgte traktorer. Nå håper Tsjekkerne at nytt design, bedre service-vennlighet og bedre førermiljø skal få traktoren til å klatre videre oppover.

De nye Zetorene ble vist på Agritechnica. Nå er de klare for Norge. Den største endringen på de nye modellene er panser med nytt design. Panseret kan åpnes i bakkant, og på den måten får du direkte tilgang til servicepunktene på motoren.

Zetor leveres i tre modellserier, Proxima, Proxima Plus og Forterra.

Proxima leveres med motorer fra 68 til 90 hk. Transmisjonen er enkel og grei. Her finner vi 12 gir begge veger og synkronisert vendegir. Tre hydraulikkuttak er nok for de fleste redskap som brukes i denne størrelsen.

Proxima Plus leveres med motorer fra 90 til 107 hk. Denne har 16 + 16 gir og elektrisk betjent to-trinns powershift. Kraftuttaket leveres med 540 o/min og 540E. Bremseventil er også del av utstyrspakka.

På toppen finner vi Forterra. Her går motoreffekten fra 96 til 128 hk. Girkassa har 24 gir forover og 18 bakover med tre-trinns elektrisk betjent powershift. Trepunkten er elektronisk betjent og hydraulikkpumpa yter 70 liter/min. På Forterra finner vi også aircondition, førersete med luftfjæring, oppvarmet bakrute og speil.

Alle traktorene er utstyrt med Zetors egenproduserte motor med fire sylindre og og et motorvolum på 4,2 liter. Motorene tilfredstiller Tier III kravene og har en dreiemomentstigning på mellom 35 og 37 prosent.

Ifølge importøren, HCP, skal Zetor fortsatt være en prisgunstig traktor. I 2007 ble Zetor nummer sju på salgsstatistikken med 167 solgte traktorer. Det er 43 flere enn enheter i 2006 og en salgsøkning på hele 35 prosent.

I effektklassen under 70 hk var Zetor 6441 Proxima nest mest solgte traktor, kun slått av MF 410. I effektklassen 70 og 79 hk var også Zetor nummer to, med 7441 Proxima. Om ikke det var nok, tok 8441 Proxima tredjeplassen i effektklassen 80 til 89 hk. Zetor ble med dette eneste traktormerke med en topp-tre plassering i alle de tre nevnte effektklassene.

Powered by Labrador CMS