Finn Kristian Tokvam

Tokvam 50 år

I år er det 50 år siden Tokvam AS ble grunnlagt på Reinsvoll. Starten på jubeleumsåret feires med åpen dag på lørdag.

Publisert

I 1958 grunnla Kristian Tokvam verkstedet, som på folkemunnet ble kalt "smiua" på Reinsvoll. I 1976 tok andre generasjon Tokvam, Edvard Tokvam og kona Kirsti Tokvam, over drifta. Og fra 2005 er det tredje generasjon, Finn Kristian Tokvam, som har hatt ansvaret for den daglige drifta.

Familen Tokvam: Edvard, Finn Kristian og Kirsti

Allerede i 1959 utviklet familiebedriften på Reinsvoll den første snøfreseren. Og var blant anna først ute med hengslede innmatervinger for v-fres. Men firmaet har også produsert steinplukkere, rundballespyd , kantklippere. Hovedproduktene har hele tiden vært utstyr for veivedlikehold. Det vil si snøfresere i alle størrelser, strømaskiner, feiemaskiner og dumperhengere.

Visjonen for framtiden er klar: I dag og i nær framtid er det redskap for veivedlikehold du finner Tokvam logoen på.

I dag har familiebedriften 15 ansatte, og omsatte i fjor for 28,5 millioner kroner. Mer en 600 tonn stål ble forvandlet til redskaper. Firmaet har også investert i moderne utstyr. Blant anna to sveiseroboter, og i alt fem sveisestasjoner.

I jubeleumsåret skal flere nye produkter lanseres. Bedre Gardsdrift har sett på prototypene på flere, og mer om hva som kommer i framtiden kan du lese om i Bedre Gardsdrift nummer to. Bladet kommer i postkasse i slutten av februar.

Powered by Labrador CMS