dalen 2022 bak

Stort, kastende skjær fra Dalen

Lid Jarnindustri er klar for å levere et bakmontert skjær som skiller seg fra det meste annet bakmontert. Skjæret er asymmetrisk, og har en kastevinge på en meter

Publisert

Skjæret er konstruert for store traktorer med høy ytelse. Det er tre meter bredt, med en høyde på 68 centimeter. Det vil si fra venstre kant til like forbi bommen. Derifra stiger det til 99 cm, for å være helt nøyaktig.

Kan kasteKonstruksjonen gjør at du får med deg ekstra mye snø når det går sakte. Vingen gjør det også mulig å kaste snøen bra, dersom du holder tilstrekkelig fart og kjører i moderate snømengder.Skjæret har ganske bratt vinkel mot vegbana, og den venstre delen krummer ganske langt framover i toppen, for å rulle med seg snøen. På mange vis er det tydelig at Dalens konstruktører har smugtittet på større brøyteploger.AsymmetriskSom på Dalens tidligere toppmodell, står skjæret skeivt montert på bommen. Det betyr at du når lengre ut til høyre uten at bommen må skråstilles. Samtidig kan bommen bygges kortere, i og med at venstre side av skjærbladet krever mindre plass ved vending.Skjæret har arvet Dalens spesielle L-formede bom, som går ned på baksida av skjærbladet. Her er det innfesting med glidelager både oppe og nede.Plass til ekstra vektI nedre kant er skjærbladet forsterket med en kraftig firkantprofil. Vil du ha mer tyngde på skjæret, kan denne fylles av helt ordinært flattstål, inntil 200 kg.Som vanlig på skjærene fra Dalen, brukes stål av høg kvalitet, slik at skjæret kan bygges uten særlig mange forsterkinger. Dermed er skjæret brukbart lett i utgangspunktet.

Powered by Labrador CMS