Lokomotiv med Claas motiv

Claas lokomotiv

Claas går nye veier i sin markedsføring. Nå har de lakkert et tysk lokomotiv grønt, og med bilde av Claas Lexion 600 på siden.

Publisert

Den tyske jernbanen, Deutsche Bahn AG (DB)er ansvarlige for omlag 50 prosent av Claas sine transporter. På slutten av 60-tallet fikk Claas bygget eget jernbanespor rett inn i sin fabrikk i Harsewinkel. Dermed ble lossing av komponenter, og lasting av ferdig produkter betydelig forenklet. Tidligere måtte alt transporteres på bil til Harsewinkel jernbanestasjon.

DB transporterer Claas skurtreskere, snittere og øvrige produkter i hele Europa og langt inn i Russland. Også maskiner som skal til Norge transporteres med DB.

Det store transportbehovet stiller krav til logistikken, og den tyske jernbanen er Claas sin viktiste samarbeidspartner innen transport og logistikk. For å understreke det nære samarbeidet, har de to selskapene nå dekorert et lokomotiv i Claas sine farger. På sidene av lokomotivet er det et stort bilde av Claas Lexion 600 på sidene med teksten: "Hvete for 1 million ferske brød treskes på 49 minutter. Claas Lexion 600." På den måten får Claas god reklame, samtidig som den tyske befolkningen får et lite innblikk i moderne landbruk.

Powered by Labrador CMS