A-K maskiner i-mek fotomontasje

A-K maskiner i-mek med ny sjef og ny organisasjon

Med service som førsteprioritet, ny direktør og økt fokus på drift, satser A-K maskiner på å nå nye høyder under tak.

Publisert

- Vi hadde en vekst på 25% siste år innen i-mek området. 2007 var det første året med pluss i regnskapet og omsetningen passerte 100 millioner kroner. Vi har fram til nå investert i og fokusert på å bygge opp en sterk serviceorganisasjon. Det hjelper ikke å selge hvis vi ikke kan håndtere ettermarkedet. Nå er serviceorganisasjonen klar og tiden er inne for å fokusere på drift, salg og de store prosjektene, sier en optimistisk direktør i A-K maskiner, Ole Grønvold.

Fire driftsavdelinger

A-K maskiner i-mek er blitt et eget foretningsområde. På toppen sitter Bent Drageset, som de siste 15 åra har jobbet i De-Laval. Mens forgjengeren hadde kontor på Nærbø, blir Drageset å finne på A-K maskiners hovedkontor på Kløfta.

- Nærhet til selskapets øvrige ledelse med tanke på drift og videreutvikling, er hovedårsaken til at denne løsningen er valgt. Da A-K er i rask utvikling innenfor alle områder for øyeblikket, er behovet for å være samkjørt viktigere enn noen gang, sier Grønvold (bildet).

Under seg får Drageset importavdelingen på Nærbø og tre regionale driftsavdelinger, Vestlandet, Østlandet og Trøndelag. Disse avdelingene har base på Nærbø, Hokksund og Stjørdal.

Den nye organisasjonen har også fått konsekvenser for de ansatte. Alle i-mek ansatte ved A-K maskiners ordinære avdelinger, er i løpet av det siste året overført til den nye i-mek-organisasjonen.

- Hver driftsavdeling blir en egen resultatenhet. På den måten håper vi å få skikkelig fart på sakene. Hovedfokuset er storfe og gris, men vi vil også bygge oss opp innen fjørfe.

Fordel med norske leverandører

To av hovedleverandørene til A-K maskiner innenfor i-mek er norske. Dette er Reime og TKS. 80% av produksjonen til Reime selges via A-K maskiner, ifølge Grønvold.

- Landbruket opplever sterkt vekst i Europa. Mange av de utenlandske produsentene av i-mek sliter med lange leveringstider. Vi har nå fordel av at våre norske leverandører har fokus på Norge og har betydelig kortere leveringstider enn konkurrentene. Vi merker også at flere kunder er mer bevisste på å velge norsk enn tidligere, sier Grønvold.

Powered by Labrador CMS