Herd Navigator

Her er Agromekpris vinnerne

Agromek har delt ut fire priser. Tre går til nyheter innen bioenergi, storfe og gris. Dessuten har utstillerene i Herning delt ut en egen pris for dyrevelferd.

Publisert

Tradisjonen tro deler utstillingskomiteen ut priser for nye produkter på Agromek. Her er de fire prisvinnerne:

Beste redskap

Prisen for produkter til jord- og skogbruk gikk til flishuggeren fra PC Stål ApS i Thorsø. Denne skal kunne kutte opp flis som skal kunne brukes rett i en pelletsovn. I følge nominasjonskomiteen arbeider flishuggeren etter et enkelt og godt prinsipp, og er et resultat av nytenkning.

Pris for storfe

Prisen for beste nyhet til storfe gikk til styringssystemet Herd Navigator. Systemet er utviklet som et samarbeid mellom FOSS, DeLaval, Lattec og Dansk Kvæg, og gir røkteren muligheten til bedre å få oversikten i store besetninger ved å ta prøver av mjølka i mjølkeroboten. Blant anna kan du bruke systemet for å oppdage brunst.

Nominasjonskomiteen mener systemet er et resultat av unik forskning, som spesielt er beregnet på framtidens gardsbruk med store besetninger.

Pris til svineproduksjon

Prisen for beste produkt innen svineproduksjon går til AgroLearn. Dette er en web-portal for språktrening av utenlandske ansatte. Portalen gjør det også mulig å lære seg danske landbruksord før du kommer til Danmark. Nyheten lanseres av agroPLUS Kommunikation og Rådgivningen Aps i Stubbekøbing.

Nominasjonskomiteen mener systemet vil være til stor hjelp for mange svinebønder som henter inn utenlansk arbeidskraft.

Dyrevelferdspris

Dyrevelferdsprisen går til BoviBooster, som stilles ut av Klovplejeboksen.dk i Give. Dette er et klaupleiesystem som monteres i mjølkeroboten. Her spyler det lunkent såpevann på bakbeina til kua.

I begrunnelsen heter det at systemet vil forebygge klausykdommer hos kua, og dermed gi bedre dyrehelse.

Powered by Labrador CMS