sparebøsse

Nytt studietilbud innen landbruksøkonomi

Fylkesmannen i Oppland, Høgskolen i Lillehammer og Oppland fylkeskommune har gått sammen om å utvikle og prøve ut et nytt studietilbud innen landbruksøkonomi med vekt på rammebetingelser nasjonalt/internasjonalt og entreprenørskap. Planlagt oppstart: oktober i år.

Publisert

Målgruppa er gardbrukere, ledere av ulike nye foretak i bygdene, rådgivere, bygdeutviklere, tilsatte i landbrukets organisasjoner m.fl. Studiets omfang er 15 studiepoeng.

Tredelt studium

Målsettinga med studiet er tredelt: For det første skal det gi kunnskap om landbrukets økonomiske rammebetingelser nasjonalt. Dernest vil en se nærmere på hva de store endringene i internasjonale rammebetingelser og utviklingen i internasjonal handel med landbruksvarer kan bety. For det tredje vil en fokusere på bygdenæringenes muligheter og utfordringer i forbindelse med nyetableringer og entreprenørskap.

Kompetanseutvikling

Landbruket er en viktig del av næringslivet i Oppland. Det er store variasjoner både med hensyn på topografi, agronomiske forhold, driftsenhetenes størrelse og nærhet til marked. Landbruket utfordres av både nasjonale og internasjonale rammebetingelser. Her som i andre næringer vil en viktig strategi for framtida være å utvikle kompetansen til næringsutøverne, samt det tilknyttede rådgiver- og virkemiddelapparatet.

Åpent INFORMASJONSMØTE om studiet:

Tid: Onsdag 20. august 2008 kl. 14.00Sted: Statens Hus, Storgata 170, Lillehammer

Medvirkende:Bente Kristin Monset, prosjektleder Senter for livslang læringOle Gunnar Austvik, førsteamanuensis v/Høgskolen i LillehammerHåvard Teigen, professor v/Høgskolen i LillehammerGudbrand Lien, professor v/Høgskolen i Lillehammer og Norsk Institutt for Landbruksøkonomisk ForskningRepresentanter for Fylkesmannen i Oppland og Oppland fylkeskommune

Påmelding til informasjonsmøtet innen 13. august til

Torgeir OnsrudFylkesmannen i Oppland, Landbruksavdelingen,Serviceboks, 2626 LillehammerBesøksadr.: Storgata 170, Lillehammer

Tlf. 61 26 61 46E-post: torgeir.onsrud@fmop.noWeb: http://fylkesmannen.no/hoved.aspx?m=2198

"
Powered by Labrador CMS