Claas Disco 3500 TRC_1

Claas Disco med senterdrag

Slepeslåmaskin med sentermontert drag var den viktigste nyheten for norske kunder da Claas denne uka viste nye grasmaskiner i Tsjekkia.

Publisert

Disco 3100 TC/TRC og 3500 TC/TRC er de første slepeslåmaskinene fra Claas med sentermontert drag. Arbeidsbredden på de to er henholdsvis 3,0 og 3,4 meter. Maskinene leveres enten med stengelbehandler med tinder (TC) eller ruller (TCR).

De to slåmaskiene er utstyrt med Claas sitt Active Float hydropneumatiske fjæringssystem. Dette gjør det mulig å justere marktrykket hydraulisk fra førerplassen under bruk.

Sjølve slåeenheten er hengt opp i bæreramma via et parallellogram. En interessant detalj er at slåenheten har sentrert opplagring som på flere av de trepunktmonterte slåmaskiene. Dette skal i følge Claas gjøre at knivbjelken følger bakken bedre. Fra 0-posisjone kan knivbjelken heves 50 cm og senkes 30 cm.

For å betjene draget, har Claas valgt to enkeltvirkende sylindre på hver side av draget istedet for en dobbeltvirkende. Dette gjør at det er like store krefter til å vri draget, og holde det i posisjon, enten det er på høyre eller venstre side av maskinen. For å tilpasse dragposisjonen til ulike traktorbredder, kan maksimal dragvinkel justeres mekanisk ved å flytte sylinderen i ulike posisjoner.

Ifølge Uli Nickol, ansvarlig for slåmaskiner, river, vendere og presser, er det ikke aktuelt å tilby større slepemaskiner enn 3,5 meter. Årsaken er pris og at det totalt sett selges svært få slepemaskiner med bredde fra fire meter og oppover. En slepemaskin på fire meter vil ifølge Nickol ha omtrent samme pris som en seks meter kombinasjon med tre meter frontmontert og tre meter trepunktmontert

Resten av nyhetene fra Claas kommer vi tilbake til senere.

Powered by Labrador CMS