Claas Axos_1

Celtis blir Axos

Claas Celtis blir oppgradert. Samtidig skifter den navn til Axos.

Publisert

Var du på Agrisjå og fikk med deg Bedre Gardsdrift nr.6, så er du av de aller første på kloden som har fått lese om Claas Axos. Det er nemlig først i dag, 18. august, at Claas lar resten av verden og våre nettlesere få vite om det nyeste medlemmet i Claas klanen.

Axos består av 12 grunnmodeller, fordelt på fire motoreffekter og tre utstyrsvarianter. Effekten er henholdsvis 74, 86, 90 og 100 hk. Modellbetegnelsen er 310, 320, 330 og 340.

Axos er ingen revolusjon i forhold til Celtis. Utenpå er det nytt helt panser som er hengsla i bakkant, ny topp på førerhytta og nye skjermer som er forskjellig. Den store forskjellen er under panseret. Mens Celtis fikk sin motor levert av John Deere, får Axos motor fra Perkins. Den har mekanisk innsprøytning, to ventiler per sylinder og intern eksossirkulering, EGR, som gjør at den tilfredsstiller Tier III kravene. Motoren har et sylindervolum på 4,4 liter

De som håpet på en oppgradert girkasse med fire hurtiggir, blir skuffet. Claas har behold girkassa fra Celtis, men har ommøblert den litt, som de sjøl sier. Den enkleste utgaven, C, leveres med 10 gir forover og bakover og mekanisk hurtiggir med to trinn som tilleggsutstyr.

CL får elektrisk vendegir, mens to-trinns hurtiggir ført blir å finne på toppmodellen CX.

Du kan lese mer om traktoren i Bedre Gardsdrift nr. 6, som denne uka starter ferden fra trykkeriet på Kirkenær, via Posten og ut til dere abonnenter.

Powered by Labrador CMS