Agrisjå logo

Brekk og Haugstad møtes om WTO på Agrisjå

I morgen torsdag, 14. august, åpner Agrisjå. Her skal blant annet landbruksministeren og bondelagslederen diskutere WTO.

Publisert

Alle de store maskinimportørene og aktører innen landbruksbransjen her til lands vil behørig være på plass når landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpner Agrisjå torsdag. Nærmere 30.000 er ventet til årets fagmesse for landbruket, melder messeledelsen i en pressemelding.

I samband med åpningsdagen er det, tradisjonen tro, også satt av tid til en aktuell debatt med sentrale aktører innen landbruket. Temaet i år er hva som bør gjøres for å få ned utlykkestallene i landbruket. Men etter som både statsråd Brekk og bondelagsleder Pål Haugstad skal sitte i panelet, var det ikke til å unngå at WTO også blir et viktig tema.

- Etter som dette er første gang de to møtes etter bruddet i WTO-forhandlingene, kunne vi rett og slett ikke la være, sier Ole T. Hofstad i messeledelsen, som ellers er svært godt fornøyd med årets deltakelse.

- Det ser ut til at bransjen setter stor pris på at vi rendyrker landbruk på denne messen. Aldri tidligere har bransjen satset så mye på en messe her nordafjells. Det nyeste nytt innen maskiner, redskaper og utstyr blir nå kjørt inn fra hele Europa, så dette kommer til å bli stort, forteller Ole T. Hofstad.

Powered by Labrador CMS