Agrisjo 1

Agrisjå parat til å ta imot messefolket

STJØRDAL: Messeleder Norvald Berre, daglig leder Ole T. Hofstad og teknisk sjef Eva Anita Rømo står klare til å ta imot over 200 messedeltakere og utstillere, samt flere titusen besøkende på Agrisjå 2008, som går av stabelen 14. til 17. august.

Publisert

Nærmere 20 000 kvm messeareal er solgt.

- Det er svært gledelig at de store aktørene innen landbruket satser så mye, sier messeleder Norvald Berre.

Ingen lakrisboder

Arrangørene har hatt et svare strev med å finne plass til alle deltakerne.

- Vi har avvist det meste av salgsboder som ikke har med landbruk å gjøre, likevel har vi måttet ty til ekstra utvidelser og litt improvisasjon for å få plass til alle. Nå har vi rett og slett ingen kvadratmeter igjen, sier teknisk sjef Eva Anita Rømo, som understreker at også publikum må ha plass på området.

Fire dager til ende

Ettersom Agrisjå nå går over fire dager, én dag mer enn tidligere, regner arrangørene med godt over 30 000 besøkende.

- De fleste større landbruksmesser i Norden og Europa går over fire dager, og jeg tror det er til beste både for utstillere og publikum. Når først så mange maskiner og mye utstyr slepes inn og stilles ut, er nok fire dager naturlig, hevder Ole T. Hofsad.

Først og fremst fagmesse

Agrisjå 2008 arrangeres i tråd med bransjens egne ønsker om færre og større landbruksmesser i landet. Traktor- og Landbruksmaskinimportørenes forening (TLIF) har uttrykt ønske om en turnering av messer mellom de tunge landbruksområdene i Rogaland, Trøndelag og Østlandet. Resultatet er nå blitt de tre messene Agrovisjon, Agrisjå og Agroteknikk, som alle arrangeres hvert tredje år.

Messeleder Norvald Berre sier dette sammenfaller godt med ønsket om Agrisjå som ei fagmesse for landbruket.

- Vi ønsker fortsatt å videreføre tradisjonen med å være ei brei publikumsmesse, men vår viktigste målgruppe er uten tvil bonden og produsenten.

Maskiner og husdyr

Maskiner og utstyr vil prege Agrisjå 2008, og flere aktører har signalisert at de kommer med nyheter og lanseringer. Likevel vil nok de besøkende finne mye de ikke har sett før.

- Med såpass stor sentral satsing fra maskinaktørene får vi et mangfold og en bredde innen maskin og utstyr, som vi neppe før har sett maken til her. Sjølsagt blir det mye stort, men her vil være både traktorer, redskaper og utstyr tilpasset hele spekteret av norsk landbruk, sier Berre.

Kvigeauksjon og landsutstilling

Også husdyrutstillinga under Agrisjå er mer rettet mot landbruket. Sentralt her er blant annet årets landsutstilling for kjøttfe, for uten flere kåringer og en kvigeauksjon, som det knytter seg stor interesse til.

- Men som vanlig blir husdyrdelen en stor publikumsmagnet. Her kan alle få stifte nærmere bekjentskap med husdyra våre, og det i et landlig og trivelig miljø, sier messeleder Norvald Berre.

Powered by Labrador CMS