Bocuse Dor Wim Klerks og Jone Hagalid
Bocuse Dor Wim Klerks og Jone Hagalid

Proffe kokker tilbreder lam fra Rogaland

I juli arrangeres kokkemetsterskapet Bocuse d'Or i Stavanger. Vinneren kan smykke seg med tittelen Europamester. På menyen står lam og laks fra Hjelmeland.

Publisert

Bocuse d'Or er verdens kanskje mest prestisjefylte kokkekonkurranse. I år arrangeres det kvalifiseringskonkurranser, der Norge og Stavanger er verstskap for de europeiske kokkene. I konkurransen skal de forberede to retter, en av lam og en av laks.

Denne uka er fem av kandidatene på inspirasjonstur i Rogaland. I mai kommer 11 nye deltakere. Målet med turene er å gjøre de kjent med lokalitene, råvarene og ikke minst gi dem et innblikk i produksjon av norsk lam og laks.

Lammene som skal brukes i konkurransen kommer fra ti garder i Hjelmeland. De spreller nå rundt i fjøset eller på beite, lykkelig utvitene om at de innen tre måneder ender opp som delikate retter på spesialdesignet middagsservice fra Figgjo.

I går besøkte deltakerne fra Island, Italia, Luxemburg, Estland og Nederland garden Hagalid i Hjelmeland for å se en norsk sauegard og nyfødte lam. Hagalid er ikke sjøl leverandør til Bocuse d'Or, men har til gjengeld en svært spektakulær vegen opp til garden, og flott beliggenheten. Dermed fikk både deltakere og europeiske presse også en flott naturopplevelse.

Styrelder i Norsk Sau og Geit, Ove Ommundsen, benytten anledning til å fortelle deltakerne og europeisk presse om norsk saueproduksjon og hvorfor norsk lam er i verdensklasse.

I fra fjellgarden på Hagalid bar det til Marine Harvests for å se og lære om moderne lakseproduksjon. Her plukket deltakerne også ut hver sin laks som skulle tilbredes senere på dagen på den nye kokkeskolen i Stavanger.

Powered by Labrador CMS