Kverneland Metz 01 800pix
Kverneland Metz 01 800pix

Kverneland og Cat klipper felles snor

Kverneland Group åpnet i går sitt nye sentrallager for reservedeler i Metz i Frankrike. Anlegget eies og drives av Cat logistics.

Publisert

Rett nok har det nye reservedelslageret vært i drift noen måneder. Men i går, 22. april, ble sentrallageret offisielt åpnet med den europeiske landbrukspressen som vitne til snorklippinga. Fra Norge stilte Bedre Gardsdrift.

Konsernsjef i Kverneland Group, Ingvald Løyning (t.v.) og Robert Sweikert fra Cat logistics rett etter at snora er klippet. I midten Tone Steinsland fra Kverneland Group.

Kverneland Groups nye sentrallager for reservedeler er plassert i hjertet av Europa, ikke langt fra Luxemburg. Sentrallageret er et av totalt 11 delelagre.

Kverneland Groups sentrallager lå tidligere i Giessen i Tyskland. Men ønske om raskere og bedre deleleveranser, spesielt til hovedmarkedene Frankrike og Tyskland, gjorde at Kverneland Group valgte å flytte lageret til Frankrike. I tillegg innebærer flyttingen en årlig reduksjon i driftskostandene på nærmere 10 millioner kroner.

- Før vi valgte å flytte til Metz, lagde vi en analyse som viser hvor vi sender reservedelene. På bakgrunn av denne kom vi fram til at Metz er mest sentralt. Et mål er å bli bedre på over-natta leveranser, spesielt i hovedmarkedene Tyskland og Frankrike, men også til Norge, sier Magne Svendsen, ansvarlig for reservedeler i Kverneland Group.

Damen er fransk, arbeidsgiveren er amerikansk og oppdragsgiveren er norsk.

De lokale myndighetene har vist stor godvilje for å sikre seg delelageret, som innebærer 60 nye arbeidsplasser i Metz.

Sentrallageret eies og drives av Caterplillars datterselskap Cat logistics. Cat logistics har 170 lager og kontorer spredt over hele verden. Selskapet har 12 000 ansatte. På kundelista finner vi foruten Caterpillar, blant annet Agco, Ford, Volvo og Scania.

Kverneland Group har i dag 100 000 aktive reservedelesnummer. 60 000 av disse skal finnes på lageret i Metz. Lageret på Klepp har 20 000 ulike deler. Årlig ekspederes 660 000 reservedelsordre, fordelt på 180 000 forsendelser.

Powered by Labrador CMS