Brenderup bilhenger 1205S
Brenderup bilhenger 1205S

A-K maskiner velger Brenderup

A-K maskiner selger 3000 bilhengere i året, fordelt på seks merker. Fra mai er det kun Brenderup som gjelder.

Publisert

A-K maskiner tilbyr i dag bilhengere fra seks ulike produsenter, deriblant norske Tredal, Tysse, Orkel og Gaupen. Men fra mai er det kun danske Brenderup som får plass hos A-K maskiner.

- Vi har jobba lenge for å få på plass en kjedeavtale for bilhengere, slik at vi kan konsentrere oss om ett merke. Avtalen med Brenderup gjør at vi nå kan klare oss med ett lager, samt at vi kan drive sentral markedsføring. I en periode har vi vært i kontakt med flere leverandører for å sikre oss en landsdekkende kjedeavtale. Vi er derfor veldig glade for at vi nå har klart å lande en avtale med Brenderup, som er en av markedslederne i Norge, sier Ole Grønvold, administrerende direktør i A-K maskiner.

Grønvold presiserer at A-K maskiner ikke har stilt krav til eksklusiv forhandleravtale. Det betyr at avtalen ikke berører dem som i dag selger Brenderup.

Det flere årsaker til at det ikke ble norske hengere hos A-K maskiner. Gaupen er i dag del av Felleskjøpet Agri. A-K maskiner vil derfor naturlig nok ikke selge Gaupen, siden det gir penger i kassa til Felleskjøpet Agri. Tysse har en rekke forhandlere med eksklusive avtaler innenfor sine distrikter, og A-K maskiner har fram til i dag representert Tysse flere steder i landet. Tysse ville med bakgrunn i dette kunne vært en aktuell kjedeleverandør til A-K maskiner. Men Tysse har valgt å være lojale mot dem som har vært med på å bygge opp varemerket i Norge. Som en konsekvens av dette fortsetter Tysse med dagens forhandlernett, basert på frittstående forhandlere med eksklusive avtaler for sine distrikter. Orkel på sin side skal avslutte sin produksjon av dagens bilhengere og heller konsentrere seg om mindre tilhengere.

Brenderup er 100 % eiet av Thule Trailers AS og produserer blant annet varehengere, båthengere, ATV-hengere, hestehengere og hengere for transport av lette maskiner. Brenderup sin erfaring med produksjon av bilhengere strekker seg tilbake til 1936. I dag produserer fabrikken på Vest-Fyn 32 000 enheter årlig. Totalt produserer Thule Trailers i overkant av 100 000 enheter.

Powered by Labrador CMS