Claas Xerion_17
Claas Xerion_17

Vendbar hytte i Hemsedal

I Bedre Gardsdrift nr. 8 kan du lese om norges første Claas Xerion. Her på nettet serverer vi bilder av spesialtraktoren med vendbar førerhytte.

Publisert

Tormod Eitrheim og Kristin Mythe fra Hemsedal fikk Xerionen i februar. Bedre Gardsdrift har fått prøve traktoren, både forover og bakover. Ved at hytta kan snus 180 grader, har traktoren to fullverdige kjøreretninger. Praktisk hvis du skal rygge langt med henger, fikk vi erfare.

- Jeg har hatt lyst på Xerion i mange år. Men LMBs avtale med Case IH gjorde at LMB ikke hadde lov å selge Xerion i Norge. Da LMB bytta ut Case IH med Claas , var det gjort, smiler Tormod.

I Bedre Gardsdrift nr. 8 kan du lese om hvorfor Kristin og Tormod har kjøpt traktor til to millioner kroner. De forteller også om erfaringene så langt, og hva de har gjort for å gjøre det de omtaler som "den beste traktoren", ennå bedre. Den er nemlig ikke helt perfekt, ifølge Tormod.

Her på nettet kan du se bilder av gromtraktoren, som du ikke finner i bladet. Hvis du vil ha den fullstendige historien i både ord og bilder, trenger du både nett og blad. Hvis du ikke er abonnent, men ønsker å bli det, klikk her.

Hvis posten gjør jobben sin, skal Bedre Gardsdrift nr.8 være ute i postkassene i løpet av uka.

"
Powered by Labrador CMS