Per Hatterud, Holm Agro AS

Satser på polsk redskap

Holm Agro AS er et nytt selskap med hovedsete i Surnadal. Et av satsingsområdene er polske redskaper.

Publisert

- Holm Agro ble etablert høsten 2006. Foreløpig har vi avdelinger i Surnadal, Kviteseid og her på Rudshøgda. Vi selger blant annet bruktimporterte traktorer og polske redskaper. Mange har vært skeptiske til polske redskaper, men vår erfaring er at de er av veldig god kvalitet. Finishen er også på linje med mer anerkjente merker. Det største fortrinnet er gunstige priser, forteller Jan Hatterud, en av medeierne i Holm Agro AS.

Ikke ulik Kverneland

Hatterud legger ikke skjul på at den polske Unia plogen har mer til felles med Kverneland enn fargen. Steinutløseren og breddejusteringa er i prinsippet det samme som på ES-plogen til Kverneland.

- Vi vil teste redskapene sjøl før vi går for aktivt ut. Vi har en fem skjærs vendeplog med trinnløs arbeidsbredde som testkjøres i steinrik jord her på Hedmarken. Så langt er vi positivt overraska over kvaliteten, sier Hatterud.

Jordarbeiding, kunstgjødsel og transport

Daglig leder i Holm Agro AS, Roald Moen, forteller at redskapene de tar inn til Norge har vært solgt i Danmark og Finland i flere år. Produktkatalogen inneholder ploger, kultivatorer, rotorharver, potetutstyr, kunstgjødselspredere og tilhengere.

Salget i Skandinavia utgjør en forholdsvis stor del av omsetningen til den polske produsenten. Ifølge Moen betyr det nær dialog med fabrikken og at det er lett å få gehør hvis de har forslag til forbedringer av produktene.

Hovedoppgaven for Holm Agro AS fremover, er å bygge opp lager og spesielt på slitedeler. En annen viktig oppgave er å utvide selgerkorpset slik at det dekker hele landet.

Powered by Labrador CMS