MF 6465 Dyna-6 Panoramic 1
MF 6465 Dyna-6 Panoramic 1

MF tilbyr panoramautsikt

MF tilbyr nå førerhus til 6400- og 7400-serien, der døra og B-stoplen på høyre side er erstatta med helt vindu. Målgruppa er fortrinnsvis kunder innen kommunalteknikk og vegvedlikehold.

Publisert

Fri sikt til siden er først og fremst viktig på traktorer som brukes med sidemontert utstyr som kantklipper og hekksaks. Men også i landbruket er det arbeidsoperasjoner der fravær av B-stolpen er fordelaktig, som for eksempel ved parallellkjøring med finsnitter.

Økt sikkerhet

Effekten av den hele sideruta er betydelig. Ifølge MF gir panaoramahytta føreren et fritt synsfelt på høyre side på 140 grader fra førerplass. Det gir økt sikkerhet, fordi du som fører lettere ser steiner og andre fremmedelementer i vegkanten. Ifølge MF, blir resultatet høyere arbeidshastighet ved blant annet kantklipping.

Plast i stedet for glass

Av sikkerhetsmessige årsaker er den store sideruta laget i 8 mm ripebestandig polykarbonat. Det gjør at ruta ikke knuses, sjøl om den blir truffet av stein fra kantklipperen.

Men panoramaurute har liten verdi, hvis den ikke holdes rein. Førerhuset er derfor utstyrt med stor vindusvisker og spyler på høyre side. Det følger også med solgardin på høyre side for solrike dager. Med i standardutstyret er også automatisk klimaanlegg.

Stillere innvendig enn Mercedes

Støynivået i hytta er 70dB(A) ved fullt turtall.

- Støynivået i kupeen i en Mercedes eller BMW som cruiser i 120 km/t på motorveien er omtrent 73dB(A), sier Jørgen Skjelin i Eikmaskin fornøyd, der vi cruiser rundt i en MF 7480 DynaVT, ved AGCOs europeiske hovedkvarter i Coventry, England.

10 modeller - to farger

Panorama-førerhuset er tilleggsutstyr på sju modeller i MF 6400-serien; fra 100 til 157 hk, og tre modeller i MF 7400-serien; med effekter fra 135 til 167 hk (maks effekt).

De aktuelle traktorene leveres enten i tradisjonell MF-kulør, eller i kommunal-gul. Gulfargen er nærmere bestemt, RAL 2000.

Dersom du skal ha laster på traktoren, er sjansen stor for at MF-selgeren anbefaler takluke i glass og frisktpanser for økt sikt både opp og ned. Frisikt leveres dog bare på de to minste modellene, MF 6445 og 6455.

Merprisen for panoramautsikt i stedet for dør, er om lag 25 000 kroner.

Powered by Labrador CMS