Agromek 2007, bilde av mjølkeanlegg
Agromek 2007, bilde av mjølkeanlegg

Mest for husdyrprodusenter på Agromek i januar

Husdyrprodusentene har mest å se fram til på Agromek i Herning fra 15. til 19. januar i 2008. Messeledelsen prioriterer nemlig utstillere som kan skilte med utstyr, maskiner og innredning for husdyrhold.

Publisert

- Det er spesielt fokus på innendørsmekanisering i landbruket i januar, sier utstillingssjef Jan Tjørnelunde. - Utstillinga vil først og fremst være et tilbud til danske og utenlandske bønder, leverandører og rådgivere som er opptatt av husdyrproduksjon i toppklasse.

To utstillinger i 2008

2008 blir et merkelig år i Agromek-sammenheng. Ei ny messe finner sted allerede fra 25. - 29. november neste år. Da vil jordarbeidingsutstyr også være med.

Det blir med andre år to messer i 2008. Dette skyldes at ledelsen i Agromek har lagt om sitt messekonsept. Fra 2009 blir messa arrangert hvert år i november. Utstillere av jordarbeidingsutstyr vil heretter bare dukke opp hvert annet år, mens de som stiller ut husdyrprodukter dukker opp hvert år.

"Hybridutstilling" i januar

I og med at 2008 blir et overgangsår, vil noen utstillere av jordarbeidingsutstyr bli å finne på messa i januar. Utstillere av utstyr til handtering og lagring av korn er også påmeldt i samme omfang som før, sier messeledelsen i ei pressemelding. Det samme gjelder de fleste leverandører av sprøyter og noen utstillere av gjødselhandteringsutstyr.

- Men de fleste leverandører av markutstyr vil første stille ut på Agromek i november 2008. Og så neste gang altså i 2010, opplyser Jan Tjørnlunde.

Rasedyrene på plass

Ledelsen forteller videre at 500 utstillere er påmeldt til messa i januar. Presentasjonen av elitedyr innen mjølke- og kjøttproduksjonen blir også å finne på ustillinga i januar.

Powered by Labrador CMS