plog pløgsle
plog pløgsle

Like fine fårer fra to fyrer

Det ble dødt løp under årets Pløye-NM: Jan Erling Aurstad og Harald Huser endte på nøyaktig samme poengsum i klassen for teigplog. Odd Erik Johansen vant Vendeplog Elite.

Publisert

Akershus dominerte tevlinga totalt, kun forstyrret av evig unge Rasmus Mjølhus fra Rogaland. Totalt var 15 tevlere i aktivitet de to dagene konkurransen varte.På fredagen var det vollpløying, under svært gode, men også meget krevende forhold. Her ble sjøl den minste feil godt synlig. Lørdag pløyde konkurrentene i stubb.

I godt høstvær kom det bra med publikum. Lørdag var det også maskinutstilling der lokale forhandlere presenterte et bredt spekter av jordarbeidingsutstyr, attpå alt med muligheten for prøvekjøring.Som et ekstra krydder for publikum, var Gammeltraktorens venner på plass med tre veteraner og tilhørende ploger.

Konkurransen foregikk samtidig som, og i samarbeid med NBUs høsttreff. Det kan du lese mer om her. " Aurstad, Huser og Johansen er kvalifisert for VM i Pløying til neste år. Det finner sted i Østerrike. Beste junior i teigplog, Øystein Vassengen, er kvalifisert til nordisk mesterskap neste år.

Powered by Labrador CMS