Active center på Eidsvold Verk
Active center på Eidsvold Verk

Landbruktes nye lekegrind

Eidsvold Verk: A-K maskiner har åpnet et aktivt lekeland på Berger Bruk. Her er det fritt fram for bønder å boltre seg. Brukerne kan prøvekjøre de nyeste New Holland-seriene og redskap fra Amazonen – Werke. 

Publisert

Samarbeidspartneren, Amazonen – Werke, storprodusent av utstyr til gjødselhandtering, plantevern, planteproduksjon og redusert jordarbeiding, har allerede fire slike Active Center rundt sine fabrikker i Tyskland. Senteret på Eidsvold er det første i sitt slag utenfor produsentlandet.

Pløying i praksis

– Bonden nøyer seg ikke lenge med å studere traktorer og redskaper i glansa brosjyrer eller speile seg i nypolert lakk på messer. Dagens moderne bruker vil prøve varene før kjøp inngås. Slik testkjøring bør foregå i mest mulig realistiske omgivelser. Med andre ord: på jordet. Det er dette vi nå tilbyr kundene her på Active Center i Eidsvold, et lite steinkast fra Gardermoen flyplass, reklamerer Geir Rogstad, en stolt markedsdirektør i A-K maskiner AS.

Den menneskelig ressurs

Testfeltet omfatter 112 mål jord, en utstillingshall på 400 kvadratmeter og et verksted på 112 kvadratmeter. Jordvegen leier A-K maskiner av Eidsvold Landbruk AS, som eies av Elling og Amund Sandholt, Ketil Langseth og Morten Tømte. Disse fire bøndene disponerer nesten 6000 mål jord og driver aktiv leiesprøyting. Til sammen sprøyter de over 20 000 dekar og høster 5000 dekar korn i sesongen.

– Vi har vært så heldig å kunne dra veksler på disse fire gutta som en tredje partner i Active Center. Kara er svært oppegående når det gjelder mekanikk, agronomi og økonomi. De har solid erfaring fra moderne storskala landbruk og vil kunne være nyttige diskusjonspartnere for de besøkende på testfeltet. Vi har også en avtale med Eidsvold Landbruk om utprøving av nytt utstyr, så de fire har et veldig godt grunnlag for å uttale seg om produktene våre, skisserer Rogstad.

Demonstrasjonsdager

Nå er det ikke bare potensielle kunder som vil ha glede av aktivitetssenteret på Eidsvold. Også ansatte i A-K-organisasjonen vil bli drillet i praktisk bruk av selskapets maskinportefølje på testfeltet, som blant annet omfatter en ”hinderløype” for åkersprøyter. – Videre kommer vi til å arrangere åpne demonstrasjoner her. To dager er allerede berammet til høsten, opplyser markedsdirektøren.

Kontakt din lokale forhandler

– Hvordan skal du gå fram dersom du ønsker å avlegge en visitt på Berger Bruk?

– Da skal du melde din interesse til den lokale A-K-avdelinga, som så vil ordne med bestilling av ”time”. Senteret er ikke heltidsbetjent, men når du ankommer, vil alltid en dedikert person være til stede og ta hand om deg, lokker Rogstad.

Hva med å kombinere et besøk på Eidsvold med litt ferie? Én dag på senteret, én dag på Ikea og den tredje på Tusenfryd, til vill jubel for unga? Ferien er i boks!

Powered by Labrador CMS