Krone CombiPack 1500 V MC 1
Krone CombiPack 1500 V MC 1

Kombipresse med variabelt kammer

I 2006 overtok HCP importen av Krone i Norge. Målet er en dobling av salget fra 2006 til 2007. Nå tester de ut kombipresse med variabelt kammer i Norge.

Publisert

- I oppstartsåret solgte vi 35 maskiner. I år er målet 65 enheter og en markedsandel på fem prosent av solgte maskiner pr. år, sier Rune Andreas Hegg i HCP, og produktansvarlig for Krone i Norge.

Bedre Gardsdrift møter Hegg og Henrik Feldmann fra Krone, på et forblåst jorde på Jæren, der de har produkttrening for den lokale forhandleren, Traktor og Landbruk. En av postene på programmet er igangkjøring av kombipressa CombiPack 1500 V MC.

Første i Norge

- Dette er den første kombipressa med variabelt kammer som er tatt inn til Norge gjennom HCP. Ballestørrelsen kan varieres fra 1,0 til 1,5 meter. Vi tror det er marked for denne i områder med både gras og halm, forteller Hegg.

Kammer med kjede og spiler

I motsetning til de fleste andre presser på markedet, bruker Krone kjede med tverrgående spiler i pressekammeret i stedet for ruller eller reimer. Det skal ifølge Krone gi mindre spill og sikrere rotasjon av ballen.

I front på pressa sitter det en pick-up på snaue to meter. 17 kniver gir en teoretisk kuttelengde p graset på 64 mm. Når ballen er fedig pressa, slippes den ned på et transportbånd med medbringere som fører ballen til pakkebordet. Rotasjonen av ballen skjer på samme type spiler som brukes i pressekammeret.

Variabel ballediamter om hverandre

Den doble satellitten håndterer filmbredde på både 50 og 75 cm. Høyden på forstrekkerne justers med ei sveiv. Ifølge Feldmann trenger ikke høyden justeres dersom det presses små og store baller omhverandre. Det viktige er å finne en god middelposisjon.

- Variabelpressa har en veiledende pris på 490 000 kroner, 40 000 kroner mer enn fastkammerpressa med ballediameter på 1,2 meter, opplyser Hegg.

Les mer om HCP og Krone i neste BG

Du kan lese mer om HCP sin satsing på Krone i neste Bedre Gardsdrift.

Bladet gjennomgår i skrivende stund den siste finpussen, og de elektroniske filene sendes i ettermiddag til trykkeriet i Østfold. I neste uke sendes bladet ut til våre abonnenter.

Powered by Labrador CMS