Kemper 2000_1

Kemper kjemper seg fram og sommerfuglene slår med vingene

Kempers frontmonterte finsnittere er nå tilgjengelige i Norge, gjennom Felleskjøpet. Målet i første omgang er å selge mellom 10 og 20 maskiner i året.

Publisert

Det er ikke ofte det kommer helt nye produkter på norske jorder. Det var derfor med tydelig stolthet at Felleskjøpet presenterte Kemper Champion 2200, på sin årlige grasdemonstrasjon på Klepp på Jæren, torsdag kveld.

Sjøl om nyslått gras i kombinasjon med regnvær prøvde å sette en stopper for den oransje tyskeren, kjempet Kemper seg fram i den nyslåtte og sammenrakede skåren, dog med litt starthjelp.

Men Kemper vant til slutt kampen over seigt og bløtt gras, som under normale omstendigheter ikke hadde blitt slått, og ennå mindre snitta. Men hva gjør man ikke for å blidgjøre mer enn 200 nysgjerrige Jærbuer?

Knivhjul

Kemper 2000 har en to meter brei pick-up. To innføringsvalser og en fjærbelasta pakkervalse fører graset inn til et tverrstilt knivhjul. Drifta av kvinhjulet overføres fra traktorens PTO til via girkasser. På knivhjulet kan det brukes fire, seks eller 12 kniver. Snittlengden justeres med en fire trinns girkasse og antall kniver, og varierer fra 4,3 til 33 cm. Tømmetuten

Betjeningen av maskinen skjer via et styrepanel som monteres i traktoren. Reversering av materotoren skjer via styrepanelet. Omgiringen skjer via en elektrisk betjent klokopling.

Metalldetektor

For å hindre skader på knivene kan maskinen utstyres med metalldektor. To store støttehjul er med å hindre at maskinen går i bakken i ujevnt terreng.

Kemper 2000 er beregnet for traktorer fra 80 til 225 hestekrefter. For de som har mer enn 225 hester til rådighet, tilbyr Kemper en større utgave, Kemper 300. Denne er beregnet for traktorer fra 160 til 435 hestekrefter.

Håper på 20 snittere i året.

Ifølge Jon Magne Torsteinsbø fra Felleskjøpet er det allerede solgt en snitter i Norge, nærmere bestemt i Trøndelag. Prisen starter på 250 000 kroner. Målet er å selge mellom 10 og 20 snittere i året.

Martin Birkebæk fra Champion Danmark forteller at det i Sverige er om lag 60 snittere av denne typen. Om lag halvparten brukes i kombinasjon med traktorer med vendbar førerplass.

Sommerfuglene er her

I tillegg til Kemper finsnitter, demonstrerte Felleskjøpet blant annet Butterfly (Butterfly = sommerfugl på norsk) fra både John Deere og Taarup. Felleskjøpet har solgt tre slike kombinasjoner i Rogaland i år.

GPSens fortreffelighet

Kveldens høgdepunkt for de teknikkinteresserte, var da Produktspesialist Bård Svarstad i Felleskjøpet, nesten gikk i fistel i sin beskrivelse av GPSens mange fordeler. Svarstads vekkelsestale ble belønnet med at en John Deere 7530, sjøl fant vegen ned og inn til presentasjonsplassen, med kollega Jon Erik Borgen tilbakelent i førersetet og med hendene langt unna rattet. Senere fikk ekvipasjen bevise sin nøyaktighet på jordet.

Powered by Labrador CMS