claas world tour care traktor jorda
claas world tour care traktor jorda

Jorda rundt med Claas for Care

18. januar la Matthias Lause ut på langtur i en Claas Ares 697 ATZ. I løpet av omlag 300 dager skal han tilbakelegge 25.000 kilometer i 17 land på fem kontinenter.

Publisert

Tyske Matthias Lause er 25 år gammel, og nyutdannet landbruksmekaniker. Turen gjennomføres i samarbeid med hjelpeorganisasjonen Care Internasjonal og hovedmålet med turen er å samle inn penger til organisasjonens hjelpearbeid i Lesotho, Afrika. Pengene som blir samlet inn vil bli brukt til landbruksrelatert hjelp for foreldreløse barn og unge, samt familier hvor foreldrene er syke av AIDS.

I mål i november

Turen som vil gå over fem kontinenter, er forventet avsluttet i begynnelsen av november, når Matthias og traktoren ruller inn gjennom portene til Agritechnica i Hannover.

Starter fra Xerions montasjelinje

Matthias fikk ideen til turen i 2004. Etter å ha presentert ideen for en heller skeptisk venn, fikk han blod på tann, og etter to år med planlegging og hardt arbeid med å skaffe sponsorer, kunne han sist uke starte på første etappe. Starten var lagt til Harsewinkel i Tyskland, hvor hovedsponsor Claas har sitt hovedkontor. Helt nøyaktig startet turen på siste stasjon på montasjelinja til Claas Xerion.

På turen skal den 150 hester store traktoren, slepe med seg en ombygd container som skal fungere som campingvogn. Containeren er plassert på ramma til en to-akslet lastebilhenger.

Du kan lese mer om Matthias på: www.tractor-world-tour.com

"
Powered by Labrador CMS