Valtra traktor med Hardi åkersprøyte foran en rødmalt driftsbygning.
Sprøyteprodusenten Hardi har fått ny eier.

Hardi solgt til Frankrike

Det danske åkersprøyteselskapet Hardi er solgt til konsernet Excel Industries. Franskmennene har fra før sprøyteprodusentene Bertoud og Tecnoma i sin stall.

Publisert

Excel Industries er et familieeid konsern med base i Frankrike. Med dette er de to største sprøyteleverandørene i verden samlet i ett selskap. Konsernets omsetning innen plantebeskyttelse forventes å bli 3,2 milliarder danske kroner.

Excel Industries har spesialisert seg på såkalt applikasjonsteknologi. Med andre ord systemer for å påføre væske gjennom dyser. Innen industrien satses det på lakkering og overflatebehandling blant annet gjennom selskapet CMC.

Merkevaren Hardi består

Med merkenavnene Hardi, Bertoud og Tecnoma kan konsernet levere sprøyter til nær sagt alle formål innen hagebruk, park og landbruk. Hardi skal fortsette som en sjølstendig virksomhet innen Excel Industries. Hardis profil, produkter og merkenavn føres videre som i dag. Produksjon, ansatte og ledelse likeså. 

Selskapet har i dag om lag 1000 medarbeidere og datterselskaper i ni land. Excel Industries har til sammenlikning i overkant av 1750 medarbeidere og datterselskaper i 16 land.

Styrket internasjonalt

Hardi forteller i sin pressemelding at de forventer at det nye eierskapet vil bidra til å styrke Hardis posisjon internasjonalt. Dels gjennom nye felles strategier, og dels gjennom samarbeid mellom de ulike merkenavnene innen konsernet.

Gjennom sin nye eier er det muligheter for styrket satsing på de mest krevende kundesegmentene, og det forventes at utvikling av ny sprøyteteknologi vil bli enklere. Sortimentet vil kunne bli mer allsidig.

Neppe endringer for Hardi i Norge 

Det er lite trolig at skiftet av eierskap fører til endringer i Norge. Ingen av Excel Industries øvrige sprøyter har noen stilling på markedet her i landet.

Powered by Labrador CMS