Nordmenn på Agromek
Nordmenn på Agromek

Flest nordmenn på Agromek

1917 nordmenn trosset styggværet og fant veien til årets Agromek i Herning. Det var det høyeste besøkstallet fra Norden. Av utenlandske gjester var det bare tyskerne som slo oss med 2264 besøkende.

Publisert

For ordens skyld kan vi nevne at1505 svensker og 286 finner besøkte utstillinga ifølge de offisielle messetallene. For første gang på lenge krøp tallet for utenlandske gjester under 10 000. Messeledelsen forklarer dette med at mange nordiske bønder ble hindret fra å komme på grunn av uværet i perioden.

Fast ferie hvert år

Fortsatt er Agromek et populært reisemål for norske bønder i mørke januar. Terje Aas er intet unntak. For bonden og mekanikeren hos Lena Maskin i Drammen er Agromek-turen årets høydepunkt.

– Jeg setter av ei uke hvert år til messa. Sjøl om jeg ikke har dyr lenger på bruket hjemme, synes jeg det er artig å holde meg oppdatert. Også med tanke på jobben.

Presse og pakker fra Polen

Therkelsen Maskiner er én av meget få norske utstillere og for første gang med på Agromek. Daglig leder Rolf Therkelsen har store forventninger til det danske markedet.

– Jeg fikk ikke deltatt på Dyrskun i Seljord i år, så nå setter jeg min lit til danskene. Vi introduserer nå maskinlinja Agro Green line på det danske markedet. Den polskproduserte linja omfatter blant annet Agro 1200 rundballepresse og Agro rundballepakker.

Powered by Labrador CMS