fendt-trs t a høgaas

Fendt skal treske Norge

I tillegg til å selge røde og gule skurtreskere, satser Eikmaskin nå også på treskerne fra Fendt. Målet er å kapre kunder som fra før foretrekker grønne eller gule høstemaskiner.

Publisert

Bak lakken er det intet som skiller Fendt-treskerne fra MF-treskerne. Samtidig vet vi at kjøp av maskiner handler om mye mer enn målbare spesifikasjoner. Det er en kjensgjerning at mange bønder har et sterkt forhold til grønne maskiner, og at de gjerne kjører en gjennomført stil på maskinparken, basert på sitt favoritt traktormerke.

Fra nå får du kjøpt Fendt skurtreskere også i Norge. Utvalget strekker seg fra 162 kW (220 hk)/fem ristere til 275 kW (378 hk)/åtte ristere, fordelt på sju modeller inndelt i tre serier. De to første seriene produseres på Laverdafabrikken, hvor Agco nå er inne som 50 prosent eier, likeverdig med Argo-gruppen. Den største serien bygges i Danmark. Sammenlikner vi med MF, er det seriene Activa, Beta og Cerea som nå kan leveres i grønt, henholdsvis med seriebetegnelsene E, C og 8000.– Det er ingen stor hemmelighet at det teknisk ikke er forskjeller på de røde og grønne utgavene av disse treskerne, og Fendt-utgaven har eksistert en tid nedover i Europa. Nå har vi imidlertid gjort erfaringer med MF-utgavene under norske forhold, og tilbakemeldingene er meget gode. Vi har solgt godt av de italienske maskinene. Disse viser seg å være driftssikre, enkle å stille inn, og de gir et godt resultat. Følgelig har vi både maskiner vi kan stå inne for, våre medarbeidere er oppdatert på treskerne, og deleforsyningen er på plass. Med det som bakgrunn er det grei skuring å tilby treskerne som prestisjemerket Fendt, forteller Eiks nye treskersjef Tor Anders Høgaas. Han håper å kapre kunder som tidligere har tresket med andre farger enn rødt, og med det øke Eiks andel av treskermarkedet.Du kan lese mer om Eiks satsing på Fendt-treskere i Bedre Gardsdrift nr 6/07.

Powered by Labrador CMS