Illustrasjon: BG ny nettside
Illustrasjon: BG ny nettside

Dette er nye gardsdrift.no

I november 2000 opprettet Bedre Gardsdrift sin egen nettside. Nå tar vi et nytt løft for å gjøre nettsida enda bedre.

Publisert

Besøket på gardsdrift.no har steget kontinuerlig, og vi vet at sida brukes flittig av mange.

Nå er tida inne til å ta et solid skritt videre.

Mer å lese

Den viktigste nyheten er at du heretter kan lese minst én ny sak på nettsida hver eneste arbeidsdag. I tillegg lister vi opp aktuelle saker fra andre nettaviser, slik at du kan gå videre til disse og se hva de skriver.

Vårt eget stoff vil stort sett holde seg innenfor de samme rammene som Bedre Gardsdrift: Maskiner, bygninger, økonomi, smarte løsninger, vedlikehold og messenyheter. I tillegg vil vi formidle flere bransjenyheter. Hver måned finner du oppdatert statistikk over traktorregistreringene, med kommentarer. Vi følger godt med på hva som skjer innen vårt fagområde både her i landet og utenfor grensene.

Samdrift mellom blad og nett

På gardsdrift.no skal du finne kjappe nyheter, bilder som vi ikke har plass til i bladet og "fordypningsstoff" som gjør deg til en enda bedre bonde . Bedre Gardsdrift skal fremdeles være Norges fremste blad for maskininteresserte.

I større grad enn tidligere vil artikler fra bladutgaven av Bedre Gardsdrift utvides med tilleggsstoff på nettet. Presenterer vi en ny traktor i bladet, legger vi gjerne ut en bildeserie fra denne på gardsdrift.no. Også én av småsmartsakene fra hvert nummer får en grundigere presentasjon på nettsida. Du får flere foto og utfyllende informasjon om veterantraktoren.

Du kan skrive deg inn i historien

Heretter har du også muligheten til å skrive kommentarer eller innspill til de fleste artiklene vi legger ut på nettet.

Du kan dele erfaringer om samme emne, gi opplysninger du mener vi eller andre har nytte av, slå fast at du er fundamentalt uenig i artikkelen eller fortelle verden hvor lykkelig du er for den nye traktorserien. Dette er ikke vanskelig å gjøre. Du trenger verken å logge deg inn eller ha doktorgrad i data, her er det bare å klikke på en knapp og deretter skrive i veg.

Har du både meninger og skrivelyst, kan vi kanskje ha plass til deg på annet vis også. I så fall: Ta straks kontakt med oss for en uforpliktende telefonsamtale/epostveksling!

Last ned tidligere utgaver

Et av de vanligste spørsmålene vi får på telefon, er om vi kan sende en kopi av en artikkel som sto i et tidligere Bedre Gardsdrift, gjerne en test, oversikten over maskinleieprisene eller noe slikt.

Heretter har du muligheten til å laste ned samtlige utgaver av bladet for mange år bakover. Dette må du betale for, så fremdeles lønner deg seg å abonnere og ta godt vare på bladene. Både abonnement og samleperm kan sjølsagt bestilles fra nettsida.

Tar vare på alt som er bra

Vårt omfattende artikkelarkiv videreføres, oppbygd på en litt annen måte enn før. Vi tror det skal gjøre arkivet lettere å orientere seg i, og systemet er laget for å klare å handtere de store datamengdene som etter hvert samles på ei nettside som gardsdrift.no.

Også lenkesamlinga, før kjent som "Ut i verden", videreføres. Her pågår nå en stor ryddeaksjon for å luke ut alle døde pekere og for å få på plass til nye.Av erfaringer fra forrige gardsdrift.no vet vi at en del brukere benytter seg av muligheten til å laste ned nyttige dokumenter og filer som vi har laget.

For eksempel har vi en populær sprøytejournal, fullgod som KSL-dokumentasjon og praktisk i bruk. Vi har også en vektkalkulator som kan finne ut hva du lovlig kan laste på din egen traktor og henger, skjemaer for maskinleie og jordleie, og mer til.

Ryddigere og penere

Nettsida har sett omtrent lik ut i seks år, og det er nærmest norsk rekord for ei oppegående side. Oppbygginga har fungert greit nok, det er en grunn.

En annen er at vi som driver Bedre Gardsdrift har bondehjerner, så vi kjøper ikke nytt i tide og utide. Nå er imidlertid dagen kommet da noe bør gjøres, og da gjør vi det skikkelig. Derfor har vi jobbet mye med å finne et system for alt vi ønsker å ta med oss videre. Dette for at du lettere skal finne fram uten for mye dilldall. Nå får du som bruker fortelle oss om vi har lykkes eller ei.

Mer i vente

Vi har dessuten flere andre funksjoner liggende utover arbeidsbenken. Ikke alt er klart for montering ennå, men det kommer når tida er moden.

Som før etterlyser vi tilbakemeldinger og ønsker fra leserne. Har du gode ideer til funksjoner vi bør legge inn, er det noe du savner, eller har du tanker om andre nettsider vi bør samarbeide med, må du ikke nøle med å ta kontakt. Alle innspill som kan gjøre gardsdrift.no og Bedre Gardsdrift enda bedre, mottas med takk!

Fortsettelse av offensiv satsing

Vi får stadig hyggelige tilbakemeldinger fra lesere som har merket seg at Bedre Gardsdrift virkelig er på offensiven. 2006 ble et godt år for bladet. Vi startet jobben med ny layout, der målet er å gjøre fagstoffet vårt lettere tilgjengelig for deg som leser, samt å gjøre lesinga til en triveligere opplevelse.

I 2007 skal både bladet Bedre Gardsdrift og nettsida gardsdrift.no bli enda bedre. Den nye nettsida er en av årets satsinger fra Vanebo Fagpresse, hvilket betyr at nettsida er tildelt betydelig større ressurser enn tidligere.

Powered by Labrador CMS