0207

BG er på veg til deg

Bedre Gardsdrift nr. 2/2007 er levert på posten i dag, 1. mars. Denne gangen finsikter vi firkantpressene, ser på to alternative bygg for mjølkeku og sammenlikner to traktorer av samme merke. Vi gir deg dessuten en nærmest komplett oversikt av hva som finnes av ensileringsmidler på det norske markedet.

Publisert

Gras er tema i dette nummeret. I den forbindelse har vi sett nærmere på firkantpressene. Mer robust konstruksjon og bedre mating av pressekammeret, gjør at de nå også kan presse rått gras. Med det blir pressene straks mer interessante for flere enn dem som produserer hestehøy. Men ennå er det Davids kamp mot Goliat når det gjelder konkurransen med rundballepressene. Vi bringer også en oversikt over hva som finnes av firkantpresser og -pakkere på det norske markedet.

Syrebasert eller biologisk?

Tre av landets fremste eksperter på ensilering gir nyttige råd og vink før sesongstart. BG er aleine om å bringe ei mest mulig komplett liste over ensileringsmidler som finnes på markedet i år med navn på leverandør, ei kort omtale av midlet og pris per tonn gras.

Markstakk

Silo rett på bakken eller markstakk, som det også kalles, er en krevende konserveringsmetode. Vi gir deg oppskriften på et vellykka resultat.

Ikke samme Case

Til tross for at de er av samme merke og meget like, er de likevel svært ulike. Case IH MXU Maxxum 110 Pro settes opp mot Case IH MXU Maxxum 115 X-Line i traktortesten vår. Forskjellene finner du først og fremst på effekt, dieselforbruk, turtall, hyttemiljø, trepunkten og armlene.

To bygg, to verdener

Å bygge nytt fjøs for ku er en form for ekstremsport som krever mye av deg. Mange mener du bør bygge to ganger før du blir fornøyd. Men for å spare deg for de utgiftene, viser vi deg to alternativer; en billig uisolert rundbuehall på Ørlandet og et påkosta isolert nøkkelferdig fjøs i Hemsedal. Her er det ett og anna å snappe opp for deg som går svanger med byggeplaner.Eller hva sier du til en luftfukter i fjøset?

Traktorkåte nordmenn

Vi fortsetter arbeidet med å utvide traktorstatistikken. Denne gangen bringer vi salgstallene for Norden. Sjøl om vi har problemer med å klå finnene i VM på ski, slår vi dem når det gjelder å kjøpe nye traktorer. Også svensker og dansker må bite i graset. Norge troner aleine på traktortoppen. Les hvilke traktormerker landene i Norden sverger til.

Bondelaget ut av hiet

Nyhetene på Agromek blir vi aldri ferdig med. Fire nye sider venter. Vi ser også nærmere på en ny flishogger med ditto klippeaggregat. Og endelig kan de se ut som om Bondelaget har våkna når det gjelder å ta tak i dagens trafikkregler for landbruksmaskiner på veg.

God lesing!

Om du ikke er abonnent, er det jo ganske fånyttes å rusle til postkassen på jakt etter spennende faglig oppdatering. Gjør noe med det! Abonnement på Bedre Gardsdrift bestiller du enkelt og greit her.

"
Powered by Labrador CMS