Haydom Valmet_03
Haydom Valmet_03

Agrovisjon: Arvid Gimre fikk tilslaget

Arvid Gimre fikk tilslaget på dagens traktorauksjon. Gimre vil gi traktoren til Ingar Kvias prosjekt i Tanzania, forutsatt at en lokal konkurrent og kunde blir med på å spleise på traktoren.

Publisert

200 tilskuere fikk se Finn Norum, kjent fra reklamefilmene til finn.no, lede auksjonen. Det var på forhånd kommet inn flere skriftlige bud, men Arvid Gimre gav det høyeste budet, 91 000 kroner.

Finn Norum (t.v.), bedre kjent som finn.no, fortalte Bedre Gardsdrift at han har lang erfaring med å være auksjonarius på frimerkesamlinger.

Traktoren, en Valmet 405, er tatt som innbytte hos Lantmännens Maskin. Antatt salgsverdi er ifølge Lantmännens Maskin 90 000. Torland Maskin, som er Lantmännens Maskin sin partner i Rogaland, har pusset opp traktoren på dugnad.

Av auksjonsinntektene på 91 000 kroner, beholder Lantmännens maskin 50 000. Resten går til Ingar Kvia og hans landbruksmaskinprosjekt på Haydom Lutheran Hospital i Tanzania.

Gi alt!

Lantmännens Maskin har gjennom auksjonen i gitt nærmere 40 000 kroner til prosjektet. Tilskuerne utrykte allikevel håp om at Lantmännes maskin vil donere hele salgsummen, slik at den i sin helhet kan brukes til å effektivisere matproduksjonen i Tanzania.

Omlag 200 personer overvar dagens auksjon på Lantmännes Maskin sin stand. Her er noen av de fremmøtte.

Utfordrer konkurrent og kunde

Arvid Gimre, som til daglig selger traktorer og tilhengere, har ikke bestemt seg for hva han skal gjøre med traktoren. Men han innrømmer at kjøpet er et PR-stunt.

- Det er viktig å få fokus på det viktige arbeidet Ingar Kvia gjør. Han gjør en kjempeinnsats! Nå utfordrer jeg Bjørn Rygg, eier av flere Eiksentre, og entreprenøren Bjørn Risa til å åpne lommebøkene. Rygg er en av mine argreste konkurrenter. Risa er en stor og god kunde. Jeg vil at hver av de kjøper seg inn i traktoren med 30 000 kroner hver. Da gir vi tre hele traktoren til Ingar Kvia og prosjektet hans, sier Gimre entusiastisk!

Powered by Labrador CMS