Hardi Commander
Hardi Commander

Agco lukter på Hardi

Hardi er til salgs. Nå vurderer Agco, som blant annet har hånd om Valtra, Fendt og MF, å kjøpe den danske sprøyteprodusenten.

Publisert

Hardi International AS ble lagt ut for salg i oktober. Nå begynner mulige oppkjøpere å melde seg, og Agco er en av interessentene.

Supplerende produkter

Martin Richenhagen, øverste sjef for Agco Corporation, bekrefter overfor Maskinbladet at de er interesserte i å kjøpe Hardi. Agco er i dag store på selvkjørende sprøyter, men svake når det gjelder traktormonterte og slepte åkersprøyter. Til nå har nemlig Agco konsentrert seg om selvgående maskiner. Selv om Hardis sprøyter vil være et godt supplement til Agcos sprøyter, tviler Agco fordi Hardi ikke tjener penger.

Vurderer lønnsomheten

Et viktig argument for å kjøpe Hardi på tross av dårlig inntjening, er Hardis høye markedsandel i sitt segment, både i Europa, Australia USA og Søramerika. Richenhagen sier til Maskinbladet at de vil gjøre grundige analyser for å se om Agco kan øke lønnsomheten til Hardi.

Hardi vil forbli Hardi

Agco har en såkalt multibrandingstrategi som går utpå å tilby sine produkter under mange ulike merkenavn. Selv om de nå rydder litt opp i merkejungelen, først og fremst på det amerikanske markedet, forsikrer Richenhagen at Hardinavnet vil bestå, i likhet med Valtra, Fendt, MF og Challenger.

Powered by Labrador CMS