challenger MT 975-B rammestyrt 07

Verdens største fra Agco

Til nå har Challenger bare produsert beltetraktorer. Nå kaster de seg over markedet for midjestyrte store firhjulstraktorer også, i konkurranse med John Deere og Case Steiger.

Publisert

Forrige uke slapp Challenger sin nyeste modell, MT975-B. Den har en maksimal motorytelse på 615 hk, hvilket overgår alt annet av serieproduserte traktorer. Nærmeste konkurrenter er John Deeres 9620 (564 hk) og Case IH Steiger STX 530 med 597 hk.Dette skjer altså på en midjestyrt traktor i amerikansk stil. Her er fire like store hjul framme og bak, men skal kraften kunne utnyttes og traktoren ha evne til å ta seg fram uten å synke ned, er det sterkt å anbefale å ha tvillinghjul framme og bak. Disse gjør traktoren fem meter brei, så til ordinære transportoppdrag er nok andre farkoster å foretrekke.Like interessant som at Agco kaster seg inn i konkurransen om å lage verdens sterkeste traktor på hjul, er det faktum at Challenger til nå kun er blitt levert med belter. De har enda til ligget i rettssak med John Deere om bruken av belter på landbrukstraktorer.

Nå satses det på hjultraktorer og beltetraktorer parallelt. Om det er en erkjennelse av at beltetraktorer ikke passer over alt, eller om det er et tiltak for å kapre kunder som ikke har lyst på belter, vites ikke.

Som på beltetraktoren er mye av innmaten i den hjulgående Challenger fra Caterpillar. Motoren på 18,1-liter, som sies å være i stand til å levere mye mer enn dagens effekt, er naturlig nok en Cat. Det samme er girkassen på 16 gir fram og fire bakover. Den brukes på noen voksne dumpere i utgangspunktet.Dieseltanken sitter bak. Den rommer 1500 liter. Hytta er den samme som på beltetraktorene.

Powered by Labrador CMS