Kverneland PW frakoplet

Norsk sølv for delbar plog

Kverneland PW, som vi presenterte i Bedre Gardsdrift Nr. 6-2006, er tildelt sølvmedalje på årets SIMA. Ifølge Kverneland er sølvet gull verdt!

Publisert

Kverneland PW er en såkalt vognplog som består av en fremre og bakre plog med transport og dybdehjul på midten. I motsetning til eksisterende vognploger, kan Kverneland PW deles slik at fremre og bakre plog kan brukes hver for seg. Under bløte eller veldig tunge forhold kan man parkere den bakre plogen og kun bruke den framre. Tilsvarende kan man velge å bare bruke den bakre plogen på mindre arealer og vendeteiger.

Den framre plogen kan ha 4 til 8 skjær og er utstyrt med 3-punkts kobling og hydraulisk toppstag. Den bakre plogen er en standard Kverneland vendeplog med 3 eller 4 skjær.

I tillegg til medalje fra SIMA, er plogen berømmet med Kverneland Groups årlige innovasjonspris, til stor glede for konstruktørene på Jæren.

Kverneland opplyser at plogen er godt mottatt i markedet og at halve årsproduksjonen allerede er solgt. Medaljen er spesielt viktig for det videre salget, spesielt i Frankrike som er hjemmemarkedet hovedkonkurrenten.

Powered by Labrador CMS