Jaget vilt Eivind Hellestø 3

Bøtelagt for vannkjøring

Eivind A. Hellestø kjørte to kilometer på offentlig veg med vann i gjødselvogna. Fordi vogna var breiere enn 2,55 meter, ble han anmeldt og ilagt en bot på 3000 kroner.

Publisert

- Vogna, som er 2,88 meter brei, var full av vann som skulle brukes til å løsne opp skorpa i flyterenna i fjøset jeg kjørte gjødsel ifra. Kontrollørene hevdet dette var transport. Den generelle dispensasjonen for landbruksmaskiner med bredde over 2,55 er derfor ikke var gyldig, ble jeg fortalt, sier Eivind oppgitt.

Anmeldt Eivind, som for øvrig var innleid sjåfør, ble anmeldt til politiet for brudd på vegtrafikkloven. Han ble dessuten pålagt å tømme tanken, sjøl om han nesten var framme ved fjøset.

Eivind fikk vite at han har lov å kjøre med tom vogn og med gjødsel fra kum til jorde. Men å kjøre vann til gjødsellager ble ansett som transport. Da er maksimal bredde 2,55 meter.

Vil klage på bota Eivind ble stoppa 20. mars i Sola i Rogaland. Brevet fra Politimesteren i Rogaland er datert 17. april. Eivind må innen fem dager gi skriftlig tilbakemelding om han vedtar bota eller ikke.

- Jeg vil benytte muligheten til klage på bota. Så får vi se hva som skjer. Hvis jeg vedtar bota så vil det få konsekvenser for andre. Her er det prinsippet og ikke pengene det er snakk om. Blir det trøbbel, er det mange som vil stå bak og støtte meg, sier Eivind.

Powered by Labrador CMS