Foreløpig er det to traktor-kunder som har bestilt keramisk lakk-beskyttelse i Sverige.
Foreløpig er det to traktor-kunder som har bestilt keramisk lakk-beskyttelse i Sverige.

Gir traktor-lakken nytt liv

Nå kan du beskytte lakken på traktoren med keramisk behandling slik at den er lettere å vaske og mer motstandsdyktig mot ytre påvirkninger.

Publisert

Perma5ive heter lakkbeskyttelsen og hittil har keramisk behandling bare blitt brukt på entreprenørmaskiner og lastebiler. Nå har Häggbergs Traktor & Maskin i Motala i Sverige forsøkt det samme på sine demo-traktorer, forteller ATL.

Polema heter firmaet som foretar den keramiske behandlinga i Sverige. I Norge har Strandbråten Bilpleie behandlet to traktorer.

Holder seg ren og pen lenger

Det kan være smart å foreta en slik behandling når traktoren er ny, slik at den er lettere å vedlikeholde. Kanskje investeringen på 5500 svenske kroner pluss moms kan være lønnsom dersom traktoren ser bedre ut den dagen den skal byttes inn?

- Å ha en ren og pen traktor er viktig enten du kjører mange timer ute hos kunder eller i eget landbruk, sier Sofia Rehn, som er selger hos Häggbergs Traktor & Maskin. Bare etternavnet hennes er jo en god reklame for den nye behandlinga!

Beskytter også mot UV-stråling

Ikke bare blir traktoren lettere å vaske, keramikk-behandlinga beskytter også mot riper i lakken. Du får også en UV-beskyttelse med på kjøpet som gjør at lakkfargen holder lenger. Foruten de lakkerte flatene, blir plastdeler behandlet med en spesialtilpasset, keramisk beskyttelse.

Det understrekes også at avfettingsmidler ikke skal kunne fjerne den keramiske behandlinga.

Firmaet i Motala forhandler New Holland, men har allerede fått forespørsel fra John Deere i Linköping, så nyheten spres raskt blant bøndene. Foreløpig har to traktor-kunder bestilt keramisk behandling av sine nye traktorer.

Utføres også i Norge

Det er imidlertid ikke bare i Sverige dette gjøres. Leif Tore Strandbråten fra Strandbråten Bilpleie kan fortelle at han utførte keramisk behandling på en Fendt allerede for et år siden.

– Eieren var veldig fornøyd med traktoren jeg tok i fjor, så han ville ha samme behandling på den han fikk levert for en måneds tid siden, forteller Strandbråten.

Og flere har vist interesse. Nå er det en John Deere som står for tur til å få samme behandling.


Hva er keramisk behandling?

Den keramiske lakk-beskyttelsen Perma5ive er motstandsdyktig mot kjemikalier og inneholder det virksomme stoffet Si02 – et annet navn er Quartz. Si02 er et høyteknologisk middel med vann- og smussavstøtende egenskaper. Perma5ive beskytter blant annet mot vegsalt, luftforurensninger, avfettingsmidler, UV-stråler og innsekter. Den behandla overflata blir leteret å vaske.

Kilde: Perma5ive

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS