Mann i 60-åra funnet død under traktor

NORD-TRØNDELAG/NAMDALSEID: En mann i 60-åra er funnet død, fastklemt under en traktor som har velta i veggrøfta langs en privat gardsveg.

Publisert

Ulykka ble meldt mandag formiddag, da mannen ble funnet av pårørende. Alle nødetatene rykket ut. Politiet opplyser at ulykka har skjedd en gang mellom lørdag og mandag formiddag.

Skal obduseres

Det var ingen vitner til hendelsen. Mannen har kjørt en eldre uregistrert Kubota. Politiet omtaler det som "en liten traktor". Operasjonssentralen sitter ikke inne med opplysninger om traktoren var utstyrt med hytte eller veltebøyle, og ei heller kan de svare på om føreren brukte setebelte. Det er heller ikke kjent hvilket ærend mannen var ute i. Som uregistrert er det grunn til å tro at traktoren maksimalt kan ha 20 km/h som toppfart.

– Mannen har fått traktoren over seg, og var fastklemt da han ble funnet. Vi vet således at han ble klemt. Om ulykken skyldes et illebefinnende, eller om dødsfallet ene og alene skyldes ulykken kan vi ikke si noe om før den omkomne er blitt obdusert, forteller vakthavende operasjonsleder til Bedre Gardsdrift.

Bilder fra stedet viser at vegen der ulykka skjedde er flat, gjennom et tilnærmet flatt terreng. Det at traktoren har veltet henger således sammen med at traktoren kom ut i veggrøfta.

Skjedde på egen gard

– Mannen var ugift og barnløs. Lørdag hadde han kontakt med broren sin. Etter det har ingen vært i kontakt med ham, etter hva vi er kjent med, forteller politiets operasjonsleder til Bedre Gardsdrift.

Ulykka skjedde på mannens egen gard. Etter politiets opplysninger hadde han ikke husdyrproduksjon.

De pårørende er varslet og kriseteam er satt i arbeid.

Juni og juli er de verste ulykkesmånedene

Bedre Gardsdrift har siden 2008 ført statistikk over samtlige dødsulykker som på en eller annen måte involverer traktor. Det er særlig grunn til å være oppmerksom om sommeren. Risikoen for dødsulykker med traktor er dobbelt så stor i juni og juli som i en gjennomsnittsmåned. 

Powered by Labrador CMS